Colectia de primavara-vara 2012

Ieri a avut loc la Paris, in cadrul Fashion Week, prezentarea lui Ingrid Vlasov pentru primavara-vara 2012. Este singura romanca prezenta deja de cinci sezoane la celebra Saptamana a Modei si in tot acest timp a reusit sa stranga recenzii pozitive de la jurnalisti si publicatii de moda prestigioase.

Ceea ce imi place la Ingrid, in general, este forma epurata, simpla si foarte delicata a pieselor pe care le semneaza. Imi mai place faptul ca aduce pe catwalk elemente de inspiratie din peisajul romanesc. E un detaliu important, chiar daca in ultima vreme avem tendinta de a neglija sau contesta simbolurile nationale. Colectia ei pentru primavara-vara 2012 se numeste Les Ailes si designerul s-a lasat inspirat de Brancusi si de pasarile lui, de zborul acestora.

Ingrid a transpus aceste lucruri in haine din materiale fluide, cu imprimeuri pasare sau care sugereaza penajul, cu taieturi ce te duc cu gandul la aripi si pene, cu aplicatii ce recreeaza intr-o maniera ludica imaginea unei pasari.

Gama cromatica aleasa de Ingrid este axata pe alb si negru: acestea sunt cele doua extreme cu care a inceput si s-a terminat defileul. Mijlocul prezentarii a introdus putina culoare: galben, albastru si indigo mai ales, apoi mici pete de rosu si verde, toate in combinatie cu alb si negru sau cu nuante sterse precum cremul si bejul.

Per total, colectia mi-a transmis feminitate, senzualitate, nostalgie si optimism si mi-a placut faptul ca este unitara, ca nu se pierde in detalii care sa fure ochiul ci tine conceptul de la inceput pana la sfarsit.

Text: Radiana Bratu, Foto: Guliver