Cum sa dai stil tinutei cu gulere pretioase

Desi in iarna as fi fost tentata sa afirm ca moda camasilor si rochiilor cu gulere pretioase este trecatoare, iata ca acest trend continua cu insistenta si in sezonul cald.

Partea frumoasa este ca acum piesele cu acest detaliu deosebit pot fi purtate si in timpul zilei. Camasile si rochiile nu au mereu guler din paiete sau cu pietre. Pot fi, de exemplu, margelute viu colorate ca-n prezentarea Moises Nieto sau un guler marcat simplu si eficient de o bucata de material diferita (Ana Locking).

Aplica tinte si margele pentru a crea gulere pretioase

Daca esti in cautarea unei tinute inedite de club, inspira-te din propunerile Balmain si Martin Lamothe. Prima dintre ele se potriveste unei seri rock. Evita sa porti camasa din piele cu pantaloni din acelasi material si opteaza pentru o varianta inedita si eleganta: pantalonul alb de costum. Cum intreaga tinuta are un puternic aer masculin, ai grija ca si machiajul si coafura ta sa fie in acelasi stil. Opteaza pentru un machiaj cat mai putin vizibil, iar parul strange-l intr-un coc la ceafa. Cea de-a doua tinuta, Martin Lamothe, are pe guler niste aplicatii cu tinte care imita coltii. Nu trebuie sa te chinui sa gasesti o camasa similara cu cele prezentate pe catwalkuri. Poti realiza gulere pretioase folosindu-te de o camasa simpla, pe care o ai deja in garderoba. Paietele, margelele sau tintele sunt disponibile in orice mercerie si pot fi aplicate cu usurinta. Vei da un aer nou unei piese de care te-ai plictisit si, in plus, o vei readuce in tendinte. Pentru firile romantice, au aparut rochiile cu guler brodat (Celia Kritharioti), feminine si rafinate, care se potrivesc atat la un cocktail, cat si la o tinuta de weekend.

Text: Diana Marasoiu Foto: image.net, Guliver