Stiluri diferite

Am asociat multa vreme fustele din piele cu un look rock si mi-a placut felul in care designerii au rafinat de-a lungul sezoanelor aceasta imagine. Dar in toamna in curs fustele din piele ne sunt propuse in variante si lookuri diverse.

Pe langa clasica fusta mini de inspiratie biker, au aparut modele feminine si elegante care, in ciuda materialului specific mai ales pieselor vestimentare dure, cu tenta masculina, pot fi integrate in tinute elegante si senzuale.

Fusta clos din piele este unul dintre cele mai populare modele ale sezonului. Se potriveste mai ales femeilor cu o silueta longilina, cu picioare subtiri si talie bine definita. Pe mignone le avantajeaza doar modelul scurt, purtat cu tocuri inalte, iar celor cu o constitutie voluptuoasa le va accentua rotunjimile.

Fusta A din piele este rafinata, retro si potrivita chiar si celor care au picioarele mai groase. Acestea ar trebui sa aleaga un model pana sub genunchi, iar cele care au gambele foarte evidentiate ar fi bine sa o poarte cu cizme inalte.

Fusta conica din piele (Stephan Pelger ne-o propune in combinatie spectaculoasa cu o camasa fina) este cea mai senzuala dintre variante. Pune in valoare mai ales o silueta clepsidra, cu soldurile voluptuoase si talie de viespe, amintind de feminitatea speciala a anilor ’50.

Fusta din piele rock, scurta si decorata cu fermoare, presupune mai ales atitudine din partea celei care o poarta. Cel mai bine se potriveste cu bocanci sau cizme-bocanc si cu o jacheta de inspiratie biker.

Text: Radiana Bratu, Foto: Image.net, Manole Sava