Designerii pur si simplu le adora

Pana nu demult, cand spuneam dungi ne gandeam automat la cele alb-bleumarin inspirate de tricourile marinaresti. Jocul lor grafic si-a gasit un loc important in portofoliile brandurilor fashion iar designerii au rafinat aceasta tema si au introdus-o cu succes chiar si in colectiile sezonului rece.

Dungile erau specifice garderobei de vara, mai cu seama colectiilor cruise, si le purtam mai ales in vacanta, in tinute lejere cu aer mediteranean. Acum ele sunt abordate in diverse moduri, pentru o garderoba citadina care contine atat haine casual cat si tinute elegante.

Dungile acestei toamne creeaza efecte optice diverse. Sunt de marimi diferite, verticale si orizontale, de mai multe culori, aplicate atat pe bluze si tricouri cat si pe rochii, fuste sau pantaloni. Iar pentru cele care iubesc dungile, vestea buna e ca vor fi la fel de moderne si anul viitor, in sezonul de primavara-vara; catwalk-urile de la recent incheiatele Saptamani ale Modei au fost pline de dungi.

Deci, daca vreti sa va cumparati piese vestimentare in dungi, nu va faceti probleme ca se vor demoda rapid: le puteti purta cu succes cel putin inca un sezon!

Text: Radiana Bratu, Foto: Image.net, Manole Sava