Ghid de alegere inspirata

Poate cel mai greu mod de a purta culorile sunt tinutele intr-o singura culoare sau in variatiuni ale aceleiasi culori. Este un trend care a mai fost prezent pe catwalkuri si in anii din urma, in special in sezoanele de toamna-iarna. Cu toate ca pare simplu si ai senzatia ca mergi la sigur avand o singura optiune cromatica, ai nevoie de multa inspiratie pentru a arata impecabil intr-un astfel de outfit.

Linia dintre prea mult si insipid este foarte fina, cu atat mai mult cu cat impactul placut al unei tinute de felul acesta este dat de un echilibru perfect. Ca sa-l gasesti, trebuie sa pui in balanta mai multe lucruri:

1. Alege o culoare care sa te avantajeze. Spre exemplu, rosul este foarte la moda, insa daca ai o conformatie masiva, un look rosu din cap pana in picioare nu va face decat sa evidentieze acest lucru. Mai bine opteaza pentru verde inchis, gri, pruna, burgund.

2. Cu cat sunt mai puternice si mai stridente culorile, cu atat liniile pieselor vestimentare pe care le alegi trebuie sa fie mai simple. Altfel vei realiza o tinuta extrem de incarcata si obositoare.

3. Combina culoarea principala cu mici detalii intr-un ton mai inchis sau mai deschis – geanta, ciorapii, pantofii, o esarfa. Per total look-ul va arata mai stilat si in felul acesta eviti efectul de “prea mult.”

4. Cand optezi pentru culori acide sau pentru rosu puternic, poarta incaltaminte neagra.

5. Combina piese cu texturi diferite, dar nu foarte incarcate. Spre exemplu, stofa merge cu balana ecologica si cu pielea intoarsa pentru o tinuta de zi, matasea fina cu lurexul sau paietele pentru una de seara.

Text: Radiana Bratu, Foto: Guliver