Un imprimeu exotic

Uneori extrem de sexy, alteori cool si extravagant, imprimeul leopard ramane un punct de referinta si in moda acestui sezon. Mizand pe puterea de seductie a unui look de felina, designerii au introdus in colectiile lor piese animal print, confirmand astfel ca acest imprimeu si nu isi pierde din succesul obtinut de-a lungul timpului.

Imprimeul leopard a fost intotdeauna foarte controversat. Au fost ani in care ne-am promis ca nu vom purta niciodata vreo piesa din acest material, considerand-ul kitsch si mult prea opulent pentru a face parte dintr-o tinuta stilata. Dar acum 2 ani, cand designerii ne-au prezentat acest imprimeu intr-o varietate de modele, culori si interpretari, am inceput sa reconsideram optiunile noastre si sa descoperim ca piesele animal print pot fi usor de purtat, ca un accent inedit al unei garderobe moderne. Designerii italieni au elogiat mereu feminitatea si senzualitatea in colectiile lor, poate si din acest motiv, animal print-ul este nelipsit din show-urile Roberto Cavalli si Dolce&Gabbana.

Desigur, nu oricine isi poate asuma o tinuta completa animal print. Pentru femeile puternice, care doresc sa mizeze pe o aparitie sexy, o rochie similara cu cea din prezentarea Dolce&Gabbana este solutia ideala. Dar daca preferi un look relaxat si confortabil, poti alege o singura piesa cu acest print, ca punct de atractie al intregii tinute: o haina calduroasa din imitatie de blana, o pereche de pantaloni din matase sau o fusta midi. Inspira-te din alegerile facute de Rihanna, Ashlee Simpson, Gwen Stefani, Victoria Beckham, Eva Mendes sau Rachel Bilson si poarta piese sau accesorii animal print, de  la evenimente speciale pana la aparitii casual, de zi cu zi, pentru a da culoare si stralucire look-ului tau din aceasta iarna!

Text: Miruna Micsan, Foto: Guliver, Zara