cu ce se asorteaza rosu

Din intreaga paleta cromatica a unei garderobe obisnuite este important, in primul rand, sa stii cu ce se asorteaza rosu. De ce? Pentru ca este probabil una dintre cele mai dificile culori pe care le poti aborda, iar greselile vestimentare, in acest caz, sunt foarte usor de facut. Iata ce trebuie sa stii despre cum incluzi rosu in tinuta ta.

Paleta cromatica este definitorie pentru orice garderoba. Unele culori sunt mai dificil de abordat decat altele, dar, dupa cum bine stii, nimic nu este imposibil. Sa luam de exemplu, rosul. Tot ce trebuie sa stii este ca modul in care variaza de la un ton la altul schimba complet modul in care poti include aceasta nuanta intr-o tinuta. Este important sa intelegi cu ce se asorteaza rosu daca vrei sa arati mereu bine purtand aceasta culoare.

Cu ce se asorteaza rosu pentru a obtine mereu un look impecabil?

1. Rosu purtat alaturi de culori in nuante inchise

Culorile inchise vor pune in evidenta culoarea rosie, iar aspectul asta nu e unul foarte fericit daca vei purta o fusta neagra sau bleumarin impreuna cu un top intr-o nuanta de rosu aprins, care va parea de doua ori mai intens. Deci, in acest caz, opteaza pentru nuante mai putin stridente de rosu.

bluza spaniola rosie
Bluza de flamenco Nastygal, 286 lei, nastygal.com.

2. Rosu purtat impreuna cu alb sau culori pastelate deschise

Albul sau orice culoare intr-o nuanta deschisa formeaza opusul regulii anterioare. Deci, daca vrei sa combini intr-o tinuta un top, un palton sau un hanorac alb impreuna cu o alta piesa predominanta rosie, cum ar fi o pereche de pantaloni sau o rochie, ai grija ca aceasta sa fie intr-o nuanta cat mai deschisa pentru a evita crearea unui contrast puternic.

pantaloni rosii cu pense
Pantaloni rosii vintage Escada, 1575 lei, nastygal.com.

3. Rosu & alte culori

Putem spune ca rosu are o poveste destul de complicata in relatie cu celelalte culori. Motivul ar fi ca este una dintre cele mai intense culori din spectrul cromatic si poate fi foarte usor motivul unor greseli vestimentare mai repede decat in cazul oricarei alte culori. Deci tine, in general, cont de doua reguli simple. Prima este sa nu porti niciodata, dar niciodata rosu intr-un contrast complementar adica impreuna cu verde. A doua regula este mai putin legata de nuanta in sine si tine mai mult de calitatea produselor. Problema sta in felul urmator: piesele rosii de calitate inferioara vor arata ca atare, indiferent de cate reguli cromatice vei tine cont.

bluza rosie din satin
Bluza rosie din satin Nastygal, 96 lei, nastygal.com.

Asociem rosu cu pasiunea, regalitatea, curajul si nu in ultimul rand cu frumusetea. Iata cateva momente memorabile din moda dedicate nuantei care descrie cel mai bine feminitatea absoluta!

Foto: Nastygal.com.