Un mod placut de a sta in forma

Te-ai gandit ca dansul este o buna metoda de a arde calorii? Fie ca este vorba despre street-dance, dansuri latino sau chiar traditionale romanesti, ele reprezinta cea mai distractiva metoda de a-ti aduce trupul la forma pe care o vrei. Mai mult decat atat, dansul este o forma de a-ti elibera mintea de stres, de a-ti imbunatati postura si de a capata gratie in miscari.

Mie imi place sa dansez. Am incercat de toate, de la balet pana la rumba si, crede-ma, nu exista activitate mai distractiva si mai solicitanta decat dansul! Dupa o zi de munca, probabil nu iti doresti altceva decat sa stai in pat, infofolita cu o patura calduroasa, dar urmeaza-mi sfatul si inscrie-te la un curs de dans. Pe langa faptul ca iti lucrezi corpul, la sala de repetitii iti poti face multi prieteni, te distrezi si te relaxezi. In plus, majoritatea scolilor organizeaza si petreceri sau iesiri in cluburi specifice, pentru a pune in practica tot ce ai invatat la orele de curs. Ia-ti iubitul sau o prietena cu tine, in acest mod distractia va fi dubla!

Pe internet, gasesti multe scoli de dans. Eu iti voi spune doar despre doua dintre ele: daca vrei sa urmezi cursuri de street-dance, locul tau este la OneBeat, unde poti invata hip-hop, dancehall, house, popping, studio dance. Daca iti face cu ochiul salsa, atunci te poti inscrie la Wilmark Dance Academy, care ofera si cursuri particulare dar si lectii pentru valsul mirilor. Daca ai copii, iti recomand sa ii inscrii si pe ei la cursul preferat. Este bine ca micutii tai sa aiba si o alta ocupatie in afara de scoala sau gradinita, le dezvolta capacitatea de comunicare si cine stie, poate chiar vor ajunge campioni.

Asadar, pune-ti pantofii de dans in picioare si fii gata sa impresionezi la urmatoarea petrecere la care esti invitata!

Text: Carmen Calin