5 pasi pentru a-ti atinge telurile

Fiecare dintre noi aduna de-a lungul timpului dorinte pe care spera sa si le indeplineasca la un moment dat. Nimeni nu are o bagheta magica ce rezolva probleme si nici nu trebuie sa te astepti ca visele sa se realizeze de la sine. Poti intreprinde diverse actiuni pentru indeplinirea viselor sau iti poti modela mintea in asa fel incat sa atragi lucrurile pozitive pe care ti le doresti si, implicit, un partener potrivit pentru tine.

Pasi pentru indeplinirea viselor

1. Fa doar ce ti se potriveste

Primul pas spre indeplinirea viselor este sa te implici doar in lucrurile care ti se potrivesc. Toti oamenii care sunt fericiti si care povestesc cu placere despre activitatile lor zilnice sunt cei care si-au ales domeniile pe gustul lor. Poate nu le-a iesit din prima. Au incercat mai multe joburi pana cand au descoperit unul care le place. Acelasi lucru este valabil si in cazul hobby-urilor. Nu trebuie sa te mulezi dupa partenerul tau. Gaseste acele lucruri care ti se potrivesc si fa-le pentru pentru a te simti bine. Este important ca fericirea ta sa nu depinda de alti oameni. Nu-ti propune sa faci dragoste cu iubirea ta din copilarie sau sa-ti cuceresti seful pentru ca in final s-ar putea sa fii dezamagita.

2. Antreneaza-ti vointa!

Pentru a-ti atinge scorpurile ai nevoie de multa vointa. Majoritatea lucrurilor pe care ti le doresti necesita timp si de efort. De exemplu, nu invati intr-o zi sau intr-o saptamana o limba, dar asta nu inseamna ca nu te poti apuca sa o studiezi, indiferent de varsta pe care o ai, din momentul in care realizezi ca ai nevoie de ea. Nu-ti mai cauta scuze de genul: am prea multa treaba la birou, este prea urat afara ca sa merg la cursuri sau sunt prea batrana ca sa fac asta. Daca nu merge de una singura la inceput, convinge-ti o prietena sa te insoteasca! Cercetatorii care studiaza motivatia oamenilor explica faptul ca vointa poate fi antrenata ca un muschi. Incepe cu sarcini usoare si inlocuieste-le in timp cu unele mai dificile.

3. Trebuie sa ai mereu un plan B

Chiar daca-ti planifici totul pana la ultimul amanunt, uneori planurile pot fi date peste cap de o situatie neprevazuta. De aceea trebuie sa te gandesti la o solutie de urgenta. De exemplu, ia in considerare faptul ca vanzatoarea pe care o intrebi cum iti vine rochia iti poate marturisi ca nu te avantajeaza sau ca tipul pe care il tot vanezi sa-ti marturiseasca ca nu e interesat de tine. Asta nu inseamna ca trebuie sa te retragi in casa si sa nu te mai opresti din plans. Dimpotriva. Fiecare lovitura este un pas inainte.

4. Descurca-te in situatii de criza

Nu e usor sa faci ceva ce nimeni nu a mai facut inainte. Oamenii se descurca greu in medii necunoscute, unde nu mai sunt in “zona lor de confort”. Acest lucru poate trezi frici, care daca se acumuleaza se transforma intr-o criza. Nu te teme, este o reactie normala, pe care toata lumea o are in fata noului. Nu abandona ce ai inceput si nu te retrage inapoi, in cochilia ta. Cand vei incepe sa te obisnuiesti cu noua stare te vei amuza de prima senzatie experimentata.

5. Lucrurile noi cresc calitatea vietii

Conform psihologului olandez Douwe Draaisma, tot ce facem nou ne creeaza impresia ca timpul trece mai rapid si atunci cand privim inapoi, ne amintim doar astfel de lucruri care ne-au marcat si care ne-am impresionat. Cand demarezi noi proiecte contribui la imbogatirea amintirilor, iar acestea aduc mai devreme sau mai tarziu fericirea. De exemplu, daca mergi mereu in weekend in acelasi loc, nu vei mai acumula dupa un timp amintiri noi. In schimb, daca iti alegi noi si noi destinatii te vei intoarce de acolo cu ganduri noi si dorinte diferite. Iar fiecare tel pe care il vei atinge, va genera un altul. Din punctul meu de vedere, calatoria pentru indeplinirea viselor nu ar trebuie sa se incheie niciodata.

Text: Diana Marasoiu, Foto: Thinkstock