Ce presupune tratamentul cu keratina.

Tratamentul cu keratina este una dintre cele mai populare proceduri de ingrijire si indreptare a parului in ziua de azi. Daca este cel mai bun tratament? Acest lucru este inca discutabil.

Exista multe metode prin care iti poti indrepta parul, dar tratamentul cu keratina are cel mai mare impact si rezultate care dureaza mult timp, scrie Nlcatp.org.

Daca nu stii ce presupune procedura, e bine sa afli: keratina este proteina responsabila cu stralucirea si rezistenta firelor de par. Aceasta proteina se gaseste in mod natural in organism, dar ea se reduce odata cu trecerea anilor. Si, in timp, poti ajunge la o deficienta de keratina in par.

Ce presupune tratamentul cu keratina

Lipsa de suficienta keratina face ca parul sa isi piarda stralucirea, rezistenta si sa fie mai ciufulit.

Tratamentul cu keratina e o procedura simpla. Hairstylist-ul iti va spala parul cu un sampon cu keratina si iti va aplica un balsam. Apoi, o substanta care contine keratina va fi aplicata pe par, dupa ce acesta a fost uscat. Apoi parul se indreapta cu placa. Tratamentul cu keratina dureaza cateva ore, dar rezultatul se mentine, de obicei, aproximativ trei luni. Desigur, durata tratamentului cu keratina depinde si de cat de des este parul tau. De asemenea, durata acestuia variaza in functie de textura firului de par, de cat de ondulat este si de cat de bine ingrijesti parul, odata ce a fost indreptat.

Pareri pro si contra tratamentului cu keratina

Multe pareri sustin ca tratamentul cu keratina este o solutie pentru femeile al caror par devine uscat, ciufulit, se increteste si nu are stralucire. Inainte sa aplici un astfel de tratament pe par, afla care sunt parerile pro si care sunt cele contra.

Pareri PRO

1. Tratamentul cu keratina e sigur pentru par

Spre deosebire de alte proceduri pentru netezirea parului, tratamentul cu keratina nu iti afecteaza negativ firul de par si are un rezultat de durata mai mare. Parul tau o sa para indreptat natural.

2. Are mai multe beneficii

Tratamentul cu keratina iti indreapta parul, nu o sa mai ai fire de par care sa „zboare” si va avea si stralucire. De asemenea, parul devine mai matasos. Tratamentul cu keratina poate fi considerat si un tratament de intretinere a parului, avand si alte beneficii decat netezirea lui.

3. Nu exista efecte negative ale acestui tratament

Cu exceptia unor erori izolate, cauzate de obicei de greseli ale hairstylist-ului, nu au existat efecte negative ale tratamentului cu keratina asupra parului.

4. Rezultatul e usor de mentinut

Dupa ce faci tratamentul cu keratina, trebuie sa mentii parul uscat vreme de trei zile. Dupa aceste trei zile, nu ai mare lucru de facut. Nu ai nevoie de gel sau de spray ca sa pastrezi parul drept. Il poti coafa foarte usor.

Pareri CONTRA

1. Keratina este artificiala

Este o substanta chimica. Fiind o substanta chimica, in unele cazuri poate face ca ochii sa iti lacrimeze sau poate cauza iritatii. Depinde de cat de sensibila este pielea ta. Rareori, poate cauza chiar alergii sau inflamatii ale pielii scalpului. Femeile insarcinate sau care alapteaza nu ar trebui sa faca un astfel de tratament.

2. Tratamentul cu keratina nu e chiar ieftin

Tratamentul poate costa intre 400 si 600 de lei. Dar depinde de salon si de lungimea parului tau. Daca vrei sa iti aplici tratament odata la trei luni, e posibil sa ti se para destul de scump. Aceasta procedura e de preferat sa fie facuta la salon, nu acasa.

3. Presupune folosirea de formaldehida

Tratamentul cu keratina presupune si folosirea de formaldehida, o substanta care nu este buna pentru oameni. E o substanta chimica folosita in materiale de constructii.

4. Sampon si balsam special

Tratamentul cu keratina presupune sa folosesti, dupa aceea, sampon si balsam fara sulfati. Si acesta ar putea fi un cost in plus.

Acum ca stii ce presupune tratamentul cu keratina, Descopera aliatii pentru un par sanatos si matasos, cu volum.

FOTO: Gulliver