Parfumuri alese

Jacques Guerlain a creat Shalimar in 1925, acesta devenind un simbol in parfumeria de lux, formula sa fiind un succes de proportii, atunci, dar si acum. Parfum-arhetip, Shalimar este relansat la acest final de an sub numele Shalimar Parfum Initial si este reformulat de celebrul parfumier Thierry Wasser care reinventeaza povestea parfumului, fiind inspirat de tanara sa nepoata.

“A fost o adevarata provocare” , spune Wasser, “sa ai o creatie de 85 de ani si sa o dezvolti intr-un parfum modern fara sa-l distorsionezi, sa te asiguri ca isi mentine alchimia ce il face atat de dorit… Sa iluminezi fara sa repudiezi, sa transpui fara sa tradezi. Sa creezi viitorul in timp ce onorezi trecutul.”

Shalimar Parfum Initial este compus din patru miresme esentiale: claritatea trandafirului de Damasc si a irisului italian, aduse la extrem, sunt pudrate, mate si catifelate. Vanilia dulce este afrodisiaca iar boabele de tonka invaluie parfumul intr-o aura condimentata. Urmeaza prospetimea unui vartej cu arome de caramel si fructe dulci, paciuli si bergamota de Calabria (unul dintre ingredientele preferate ale casei Guerlain). Toate acestea pentru a sublinia nota de vanilie si a inlocui notele originale de piele. Este un parfum special, cu o personalitate olfactiva bogata pe care trebuie sa-l mirosi cand ai drum printr-o parfumerie.

Nu ma pot abtine sa nu-ti atrag atentia asupra sticlei-bijuterie, asemeni unui vas, cu un capac de safir si cu un ciucure delicat de matase, gri-albastrui.

Shalimar Parfum Initial, Guerlain, 349 lei (disponibil in lanturile de parfumerii)

Text: Alice Bursuc