otet pentru par femeie

Tu folosesti otet pentru par? Actioneaza la fel ca un balsam, daca nu si mai bine! Otetul curata grasimile si reziduurile “adunate” de-a lungul timpului pe axul firului de par si sigilieaza cuticula.

Mai simplu spus, un tratament cu otet pentru par il ajuta sa-si recapete stralucirea si catifelarea. Inchizand cuticula, parul devine mai manevrabil si poate fi mai usor descurcat.

Otetul ajuta insa si scalpul. Datorita proprietatilor lui tonice, incurajeaza circulatia de la nivelul micilor capilare ce iriga pielea capului.

In plus, este foarte usor sa iti faci tu singura un tratamentu cu otet pentru par. Se prepara rapid si nici nu va trebui sa cheltuiesti o avere pe tratamente cosmetice complicate.

Cel mai usor tratament cu otet pentru par

Cel mai simplu tratament cu otet pentru par se face diluand o parte de otet cu o parte de apa (usor calduta). Dupa samponare, clateste parul cu aceasta mixtura, masand parul de la scalp pana la varfuri. Acorda atentie mai mare varfurilor, care sunt mai uscate. Lasa otetul sa stea pe par cateva minute, iar apoi mai clateste o data – de doua ori cu apa curata.

Poti lasa otetul pe par fara sa-l clatesti, dar, mai mult ca sigur, ca vei mirosi a otet! Poti face asta doar in zilele in care nu iesi din casa!

Clateste-ti parul cu otet o data – de doua ori pe saptamana!

Tratament cu otet pentru par – Alta varianta: Poti pune tratamentul cu otet pentru par si intr-o sticla cu pulverizator; se aplica pe toata lungimea parului proaspat spalat si se maseaza usor scalpul.

Clatirea parului cu acest tratament cu otet il va lasa stralucitor si matasos. Poti folosi, insa, si unele plante aromatice daca vrei sa intensifici culoarea parului.

Patrunjelul si rozmarinul sunt bune pentru parul negru, salvia va innegri firele de par albe, musetelul va face blondul mai luminos. Daca nu-ti place mirosul de otet, il poti contracara folosind levantica. Teiul este benefic pentru parul spalat des, iar urzica reduce matreata!

Indiferent de plantele aromatice pe care le folosesti in tratamentul cu otet pentru par, pune-le intr-un saculet de textil, iar apoi introdu-le in mixtura de otet/apa pentru infuzat.

Foto: Guliver