Cum sa alegi culorile potrivite pielii tale

Exista patru tipuri coloristice ale persoanelor, denumite sugestiv dupa anotimpuri. Pentru a-ti da seama unde te incadrezi, asaza-te in fata oglinzii nefardata si pune-ti un prosop alb in jurul umerilor, pentru ca aprecierea ta sa nu fie influentata de diferite culori. Realizeaza acest test la lumina naturala. Priveste-ti cu atentie ochii, pielea, parul si compara cu informatiile de mai jos:

Tipul Primavara: tenul are o culoare deschisa, proaspata, rozalie. Pielea se bronzeaza bine. Culoarea parului variaza de la blond auriu si blond ca mierea, pana la saten deschis sau chiar brunet. Ochii radiaza un albastru deschis, verde deschis, turcoaz sau masliniu.

Tipul Vara: pielea are o subtonalitate deschisa, rece. Se bronzeaza foarte bine, chiar si pielea cea mai deschisa la culoare. Parul poate fi blond, blond inchis, saten deschis sau brunet, chiar si roscat. Cele mai frecvente culori ale ochilor sunt verde, caprui, albastru.

Tipul Toamna: tenul poate fi si deschis dar si cu tente de bronz. Aproape intotdeauna are o nuanta galben-aurie, calda. Pot exista si pistrui maro-aurii. La soare, pielea se inroseste. Culoarea parului variaza de la blond inchis, saten mediu cu reflexe de culoarea cuprului, pana la un rosu puternic. Ochii sunt colorati in verde-masliniu sau verde-maroniu.

Tipul Iarna: pielea are o tonalitate maslinie. Se bronzeaza repede si in profunzime. Parul este saten inchis sau negru. Ochii sunt foarte expresivi si pot fi verzi, gri, albastri sau caprui.

Intr-un articol viitor va voi dezvalui paleta fiecaruia dintre tipurile coloristice prezentate.

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver