Solutii simple, pentru acasa

Nu toata lumea stie ca nesuferitele cearcane au si cauze mai complexe decat lipsa somnului sau predispozitia genetica. Ele pot trada o afectiune interna, asa ca, inainte de a cauta tot felul de tratamente, nu ar strica sa ne facem un set de analize.

Pentru a evita accentuarea lor, trebuie sa ne asiguram ca ducem o viata sanatoasa. Asta inseamna sa nu pierdem noptile, sa mancam cat mai natural, sa nu consumam alcool si sa nu fumam. Ca sa scapam de cearcane sau pentru a le ameliora, putem folosi creme speciale din comert sau putem sa apelam la produsele din bucatarie.

Va propun 2 metode:

1. Cartofi si castraveti: dati pe razatoare un cartof mic si un castravete, amestecati bine si aplicati piureul rezultat pe cearcane. Este recomandat sa fiti intinse pe spate, astfel nu va veti murdari hainele si va veti relaxa. Ramaneti asa aproximativ 10 minute apoi clatiti. De asemenea, puteti sa aplicati felii din legumele amintite.

2.Comprese cu ceai: puteti sa faceti infuzii sau sa apelati la pliculete, care sunt mai practice. Recomandate sunt ceaiurile de tei, musetel, albastrele, ceaiul verde sau negru. Daca aveti si pungi sub ochi, atunci trebuie sa tineti compresele la frigider inainte de a le aplica.

Pentru a acoperi cearcanele, folositi un anticearcan lichid sau stick, in functie de preferinte. Daca cearcanele au o culoare ce tinde spre violet, alegeti un corector in nuante de galben, iar daca au o culoare maronie, unul cu pigment roz.

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver