2 tipuri de piele: tonuri reci si tonuri calde

Jocul culorilor este foarte important, mai ales mixul dintre culoarea pielii si a parului. De aceea, printre alte reguli de aur, in frumusete exista una esentiala: alege vopseaua de par in functie de nuanta tenului.

Exista femei carora le sta surprinzator de bine cu orice nuanta de vopsea, fie ca aleg sa fie blonde, roscate sau brunete (cantareata Rihanna va spune ceva?). Din pacate insa, acest lucru nu este valabil in cazul celor mai multe dintre noi. Se cere un mic exercitiu de imaginatie: esti bruneta natural, inchipuie-ti cum ai arata blonda. Nu prea iti place ce vezi, nu-i asa?

Alege vopseaua de par cu cel mult doua tonuri mai deschisa sau mai inchisa decat nuanta ta naturala

Cam toate stim care sunt nuantele de par care ni se potrivesc si care sunt cele de care trebuie sa ne ferim. Dar de multe ori, alegerile noastre sunt subiective si cumparam o vopsea de par si pentru ca este recent aparuta pe piata si vrem sa o incercam sau pentru ca am vazut o reclama care ne-a convins de calitatile unui produs ori pentru ca prietena noastra cea mai buna are succes de cand o poarta.

Hair-stylistii ne sfatuiesc sa nu ne alegem vopseaua de par la intamplare. Sfatul este sa alegem nuanta vopselei in functie de culoarea pielii, astfel incat sa existe o armonie intre cele doua tonuri. Prima si, poate, cea mai importanta regula de care trebuie sa tii cont: nu alege vopseaua de par cu mai mult de doua tonuri mai deschisa sau mai inchisa decat nuanta ta naturala. In plus, ca sa faci cea mai buna alegere trebuie sa stii excat ce culoare de piele ai.

Specialistii in beauty au impartit nuanta pielii in doua categorii: tonuri reci si tonuri calde. Mai jos iti aratam cum sa identifici categoria din care faci parte si principalele nuante de par care ti se potrivesc.

2 tipuri de piele si nuantele de par potrivite fiecaruia

1. Piele cu tonuri reci

Se caracterizeaza prin: ochi caprui, negri sau albastri inchis, par de culoare naturala brunet, brunet inchis, saten, blond inchis si culoare a pielii alba cu tonuri roz, palida fara culoare in obraji, rozalie, medie, maslinie. Daca ai cel putin doua dintre aceste insusiri atunci ai o piele cu tonuri reci. O alta metoda de a identifica tipul de piele, care mi s-a parut interesanta, este sa observi culoarea venele de la incheieturile mainilor. Daca venele tale au culoare albastra atunci inseamna ca pielea ta are tonuri reci.

Nuantele de vopsea potrivite pentru o piele cu tonuri reci: ti se potrivesc nuante de par reci. Cele mai recomandate nuante de par sunt negrul taciune cu reflexe albastre sau roscate, ciocolatiu, saten, blond cenusiu sau blond alb. De evitat: roscatul puternic si toate celelalte culori derivate din roscat (aramiu, cupru).

2. Piele cu tonuri calde

Se caracterizeaza prin: ochi verzi, albastri deschis, caprui, par de culoare naturala saten, roscat, blond deschis, blond aramiu si piele medie cu tonuri roz sau galbene, palida cu tonuri de aurii si de piersica, cu pistrui. Si in acest caz, poti experimenta testul cu culoarea venelor: deci, daca ai venele mai spre verde inseamna ca ai un ton cald al pielii.

Nuantele de vopsea potrivite pentru o piele cu tonuri calde: cele mai recomandate culori sunt cele aurii, care fac parte din gama de blond, dar si saten deschis, castaniu, roscat. In general, iti sta bine cu orice nuanta de par care are o baza galben-rosiatica. De evitat: nuantele cenusii si cele cu tente albastre, violete.

Alege nuanta vopselei de par in functie de piele si aplic-o corect cu ajutorul unui mic indrumar!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver