Cum le folosesti corect

Poate consideri ca te poti descurca doar cu aplicatorul din trusa cumparata recent si cu mini-pensula care a venit odata cu noul tau fard de obraz, insa eu te sfatuiesc sa iti alcatuiesti un set special de pensule si ai sa vezi rezultatele: un machiaj mai curat, mai frumos aplicat.

Nu e nevoie sa cheltuiesti o avere ca sa iti cumperi pensulele necesare. Ele nu trebuie sa fie cele mai scumpe sau cele mai cunoscute. Poti gasi pensule foarte bune la preturi convenabile si, oricum, nu trebuie sa le cumperi pe toate odata. Daca ai decis sa iti formezi un set, exista o serie de elemente la care trebuie sa fii atenta atunci cand alegi pensulele de machiaj. Este indicat sa cauti pensule cu perii naturali ( par de capra, samur, veverita etc.) pentru ca absorb mult mai bine fardurile si le uniformizeaza pe piele. Incearca sa eviti o pensula “ciufulita” sau una careia ii cad perii.

Exista o varietate foarte mare, insa ne putem limita la cateva pensule, mai importante. 

Pensula pentru pudra: are capatul rotunjit, este foarte densa si pufoasa. Poate fi folosita atat pentru pudra compacta cat si pentru cea pulbere.

Pensula pentru blush: seamana cu aceea pentru pudra numai ca este de dimensiuni mai mici. De multe ori, cele doua sunt confundate si folosite invers. Unele pensule au taietura oblica, iar pe langa aplicarea blushului mai servesc si la conturarea fetei.

Pensula pentru fond de ten: este foarte folositoare daca vrei sa iti aplici fondul de ten fluid ca o profesionista, insa este nevoie de mult exercitiu si indemanare pentru a obtine efectul dorit. Pensula are perii sintetici si poate fi inlocuita cu success de bureteii speciali pentru fondul de ten.

Pensula pentru concelear: asigura o aplicare precisa a corectorului. Are capatul rotunjit si perii sintetici.

Pensula Kabuki: este foarte bogata, cu capatul rotund sau plat (acestea din urma se mai numesc Buffer) si au un maner scurt si gros. Se foloseste pentru aplicarea iluminatorului, a bronzerului, iar cea Buffer este foarte buna pentru fondul de ten mineral.

Pensula pentru aplicarea fardului de pleoape:  este plata, cu o taietura rotunda si o poti folosi pentru aplicarea fardului pudra dar si e celui cremos sau a pigmentilor.

Pensula pentru amestecare: este rotunda, mai pufoasa si este perfecta pentru aplicarea fardurilor pe arcada sau in pliul pleoapei si amestecarea lor.

Pensula unghiulara: este de dimensiuni mici, este subtire si taiata unghiular. Este perfecta pentru umplerea sprancenelor, pentru trasarea conturului ochiului sau pentru estomparea creionului dermatograf.

Pensula pentru buze: este recomandat sa fie folosita de fiecare data cand alegi un ruj intr-o culoare mai puternica. Astfel, poti doza cantitatea de produs si asigura o aplicare precisa pe buze.

Acestea sunt doar cateva dintre pensulele existente pe piata cu ajutorul carora poti realiza un machiaj desavarsit. Trebuie mentionat faptul ca tu le poti gasi si alte intrebuintari, le poti folosi si pentru operatiuni care nu sunt mentionate in descrierea lor. Nu exista reguli cand vine vorba de folosirea pensulelor de machiaj, totul depinde de tine si de rezultatele pe care le obtii cu ajutorul lor.

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver