Mediterraneo de la Carthusia

Am dezvoltat o adevarata obsesie pentru parfumurile solide. Mi se pare ca nu exista nimic mai feminin (poate doar pudra) decat aceste mici, minunate recipiente purtatoare de parfum. Recunosc ca de mai bine de trei ani, am ignorat sticlutele de pe raftul cu parfumuri si am ales variante alternative. Una dintre aceste variante este parfumul solid.

Incet, incet, am reusit sa strang cateva parfumuri solide carora nu le-am putut rezista. Printre acestea se numara, mai nou, si Mediterraneo, de la Carthusia. Are o textura cerata care permite o aplicare usoara, exact acolo unde iti doresti. Lipsa stropilor este de apreciat, in special daca esti sensibila si parfumul iti poate crea iritatii. De cate ori iti face placere, intinde pe piele aceasta crema cerata si te vei parfuma in cel mai elegant mod cu putinta.

Ritualul clasic de parfumare spune sa folosim parfumul in zonele de puls pentru ca aroma sa reziste cat mai mult pe piele. Eu prefer doar sa trec repede prin parfumul pulverizat in aer, tocmai pentru ca stropii ma agreseaza. Cu parfumul solid, nu mai am aceasta problema. Mediterraneo provine din Capri si este un parfum citric, cu note de lamaie siciliana, ceai verde sau bergamota; miroase a coaja rasa de lamaie. Este foarte fresh!

Mediterraneo, Carthusia, 125 Ron, in Madison Perfumery.

* pretul recomandat poate suferi modificari

Text: Alice Bursuc