Frumusetea peste 30 de ani

Asa cum am promis, revin cu sfaturi de machiaj pentru femeile ce se incadreaza in categoriile 30-40 de ani, 40-50 de ani sau peste 50 de ani.

Intre 30 si 40 de ani – aceasta este varsta la care deja stii ce vrei, ai obtinut o mare parte din ce ti-ai propus si ai invatat destul de bine ce te avantajeaza. La aceasta varsta, incep sa apara primele riduri, asa ca ar trebui sa alegi un fond de ten cu putere mai mare de acoperire. De asemenea, nu strica sa investesti intr-un iluminator care alunga de pe fata orice urma de oboseala sau cearcane. Blush-ul este obligatoriu pentru ca tenul nu mai are acea imbujorare naturala. Mizeaza pe tonuri de roz; culorile inchise inaspresc trasaturile. Pentru machiajul ochilor, foloseste nuante deschise, care lumineaza tenul, dar si unele mai inchise, in coltul exterior. Neaparat, ilumineaza-ti arcada si coltul interior al ochiului si accentueaza-ti linia genelor cu un creion negru sau maro si rimeleaza-ti genele intr-un mod discret. Opteaza pentru culori puternice pe buze, culori care iti dau personlitate. Deoarece buzele incep sa isi piarda putin din volum iar colturile incep sa mai cada, ar trebui sa folosesti si un creion pentru conturare. Aplica si creme anti-rid, mai ales pentru zona ochilor, acolo unde ele sunt mai vizibile.

Intre 40 si 50 de ani – ar trebui sa folosesti o nuanta putin mai dechisa de fond de ten, cu putere de acoperire mare. Anticearcanul este obligatoriu, la fel si un blush deschis in nuante de roz sau caramel. Pudra nu este recomandata pentru ca se va aduna in riduri si le va accentua, ceea ce nu isi doreste nimeni. Fardurile de ochi trebuie sa fie mate si in nuante deschise de bej, aramiu, roz. Renunta la negru, in schimb alege un rimel maro! Pentru buze, sunt potrivite nuantele deschise si cremoase. Este necesar un contur al buzelor care sa urmareasca fidel linia lor. Nu depasi conturul buzelor atunci cand aplici creionul sau rujul pentru ca se vede urat.

Peste 50 de ani – pentru femeile trecute de 50 de ani este important de mentionat ca trebuie sa reduca din cantitatea de farduri aplicata pe fata. Potrivit este un fond de ten hidratant, eventual cu complex anti-age, iar anticearcanul trebuie aplicat intr-o cantitate mica, altfel va avea un aspect inestetic. Pe obraji foloseste un blush mat, in nunate de piersica. Tot mate ar trebui sa fie si fardurile de pleoape si in nuante neutre, dar retine ca albul si argintiul sunt interzise! Nici negrul nu este recomandat; mai bine alege un rimel si un fard pentru sprancene maro. Buzele au nevoie de o hidratare suplimentara, cel mai bine este sa folosesti un balsam inainte de aplicarea rujului.  Alege nuante cat mai naturale, cremoase si usor lucioase.

Indiferent in ce categorie te incadrezi, este important sa stii ca esti frumoasa! Trebuie sa ne acceptam varsta si sa invatam sa ne punem in evidenta trasaturile.

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver