Corectarea defectelor prin machiaj

Fiecare femeie este frumoasa in felul ei, iar micile defecte nu fac decat sa adauge un plus farmecului personal. Totusi, daca vrei sa camuflezi imperfectiunile, exista anumite tehnici de machiaj care iti pot fi folositoare.

Nasul se corecteaza destul de usor, de aceea ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a apela la o rinoplastie, mai ales daca defectul tau nu este foarte evident. Ai nevoie de fond de ten, pudra, un produs pentru contouring ( un produs tip Terracotta sau o simpla pudra bronzanta) si o pensula pentru amestecare.Intinde fondul de ten si pudra.

Daca ai nasul lat, aplica de-a lungul sau, pe ambele parti laterale o cantitate mica din pudra pentru contur, intinde bine si estompeaza, fara a lasa linii de demarcatie. La final, aplica pudra din nou. Nasul incovoiat se umbreste cu pudra inchisa exact pe partea problematica, iar cel ascutit se vede mai frumos daca aplici conturul pe varful lui. In cazul unui nas prea ingust, procedeaza astfel: aplica pe toata lungimea o umbra si pe lateral un produs de iluminare. Daca radacina nasului este prea lata, aceasta se umbreste cu pudra inchisa si se acorda atentie deosebita sprancenelor, ele nu trebuie pensate prea mult spre baza nasului.

Ochii au diferite forme si marimi, dar se pare ca toate femeile isi doresc ochi migdalati si un pic oblici. Daca ai ochii proeminenti, retine ca acestia arata bine daca ii fardezi cu o culoare inchisa pe toata pleoapa mobila si pe jumatatea exterioara a pleoapei inferioare. Eu am mai incercat pe o prietena si varianta urmatoare, care a prins-o foarte bine: pe pleoapa mobila am aplicat un fard deschis si sidefat, apoi am accentuat linia genelor cu o linie mai groasa de eyeliner lichid, am folosit un contur inchis pe pleoapa inferioara si am aplicat doua straturi de rimel. Ochii apropiati vor  parea  mai echilibrati daca in coltul interior aplici culori deschise, iar in exterior unele inchise. Pentru ochii departati, trebuie sa procedezi exact invers. Ochii rotunzi pot parea alungiti daca folosesti un fard inchis formand o codita si urcand spre arcada.

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver