4 reguli de baza

Atunci cand avem probleme de vedere si purtarea ochelarilor este obligatorie, trebuie sa folosim un alt tip de machiaj, in functie de afectiune. Unele fete renunta complet la el, gandindu-se ca oricum ochii nu li se mai vad atat de bine, insa nu aceasta este solutia. Chiar daca purtam ochelari, suntem tot femei si trebuie sa ne pastram obiceiurile legate de frumusete.

Daca suferi de hipermetropie, ochii par mai mari din cauza lentilelor, asa ca poti folosi culori inchise si mate, de preferat. Contureaza-zi ochii cu dermatograf sau tus lichid si balanseaza look-ul cu un ruj deschis la culoare.

In cazul miopiei, ochii par mai mici, asa ca sunt recomandate culori deschise si un contur al coltului exterior al ochiului, inclusiv pe pleoapa inferioara. Neaparat, aplica un illuminator pe aracada, chiar sub sprancene.

Sfaturi generale

1. Ramele si lentilele pot crea umbre pe fata ta, deci cearcanele sunt evidentiate. Neaparat trebuie sa le acorzi o atentie marita, foloseste mereu un anticearcan pe care il fixezi cu pudra.

2. Aplica mascara doar intr-un singur strat, fin, fara sa incarci genele, pentru a evita sa iti murdaresti lentilele.

3. Sprancenele trebuie sa fie intotdeauna ingrijite si cu o forma potrivita. Pentru mai multe informatii, poti citi articolul Sprancenele perfecte, dedicat lor din sectiunea Sfaturi.

4. Ochelarii sunt parte din farmecul personal, nu fi dezamagita ca esti nevoita sa ii porti! Daca iti achizitionezi mai multe rame colorate, fii sigura ca porti cel mai haios accesoriu.

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver