Cum sa ne purtam cu un cos inestetic?

Un cos razlet ne poate strica toata ziua, dar daca acest lucru se intampla ocazional, si nu este vorba de acnee permanenta, situatia poate fi tinuta sub control. Ma refer la acele comedoane aparute in urma unui regim de viata stresant, sa le numim episoade acneice ocazionale. Imediat cum observi ca fata este mai inflamata pe alocuri sau ca secreta mai mult sebum, cumpara-ti un tonic. Aceasta lotiune are rolul de a debloca porii si de a lasa fata curata si pregatita pentru hidratare.

Chiar si un ten gras trebuie hidratat, sa stii, doar ca trebuie sa respecti un regim aparte de ingrijire doar pe zona afectata (de cele mai multe ori, zona T). Ca sa revin la subiect, este indicat sa folosesti lotiunea tonica, atat dimineata, cat si seara. Dupa aplicarea matinala a lotiunii, urmeaza o crema hidratanta (daca ai tenul gras, un gel poate inlocui crema). Lasa crema sa fie absorbita, pret de aproximativ 10 minute si apoi foloseste noul stick corector lansat de Eucerin, Cover Stick DermoPurifyer.

Eu l-am descoperit recent si deja si-a dovedit eficienta. Acopera foarte bine, camufland acele cosuri care se incapataneaza sa apara cand ti-e lumea mai draga. L-am aplicat direct pe zona afectata (am observat ca reduce iritatiile din jurul cosurilor), dupa care am folosit fond de ten pe toata fata, pana la uniformizare. Este un produs pe care il poti tine in poseta, pentru retusurile de peste zi, dar tine cont de faptul ca poti reaplica stick-ul de pana la trei ori pe zi. Ca lotiune tonica, am ales tot Eucerin pentru ca formula acesteia contine 2% acid lactic care ajuta la curatarea porilor, fara sa usuce pielea. Acest acid lactic este un ingredient natural pe care pielea il contine in mod normal, fiind foarte bun pentru orice tip de ten, chiar si sensibil, asa cum este al meu. Asadar, inarmata cu o lotiune tonica, un stick corector dedicat comedoanelor si un strop de fond de ten, am iesit cu fata curata.

Loţiune tonică DermoPURIFYER, Eucerin, 46 lei

Stick corector DermoPURIFYER, Eucerin, 37 lei

Text si Foto: Alice Bursuc