Coafuri simple si de efect

Probabil ai observat, toate vedetele isi poarta parul impletit. Te atrage si pe tine un astfel de mod de prindere a parului? 

Iti propun 3 variante de impletituri usor de realizat:

1. Impletitura “spic” este, poate, cea mai cunoscuta si cea mai utilizata. Se realizeaza astfel: imparte o suvita groasa in trei. Trece suvita din dreapta peste cea din mijloc, apoi trece-o si pe cea din stanga, ca la o impletitura normala. Al doilea pas este ca atunci cand treci din nou suvita din dreapta, sa ii adaugi inca o sectiune din parul liber, ea devenind astfel mai groasa. Procedezi la fel si pentru cea din stanga, continui pana cand ajungi la ceafa, iar restul parului il poti impleti normal sau il poti lasa liber.

2. Impletitura “coada de peste” este foarte usor de realizat. Imparte parul in doua, ia o suvita din exteriorul partii din dreapta si trece-o in stanga, apoi ia una din partea stanga si trece-o in dreapta. Continua pana impletesti tot parul. Incearca sa iei suvite cat mai subtiri pentru un efect deosebit.

3. Impletitura “cascada” arata foarte frumos pe parul lung si blond. Fa-ti o carare intr-o parte si ia trei suvite din partea mai bogata. Trece-le una peste alta, ca in impletitura tip spic, iar cand ajungi aproape de tampla, suvita dinspre fata ramane libera si treci peste cea din mijloc doar sectiunea suplimentara care ar fi trebuit sa ingroase suvita principala. Pentru suvita dinspre restul parului, procedeza ca la impletitura spic, adica suvita+ sectiune. Din nou, o suvita libera, o sectiune trecuta in partea cealalta, o suvita+sectiune trecut peste suvita din mijloc. Poti impleti parul astfel pana in partea cealalta a capului sau poti crea o linie descendenta. La final, prinzi cu o agrafa draguta.

Ai multe variante cand vine vorba de impletituri. Poti impleti tot parul sau poti sa iti faci doua codite simpatice. Daca vrei un look sic, impleteste doar o parte din fata, inspre lateral si prinde cu o floricica sau o fundita pentru un plus de feminitate.

Daca vrei sa inveti de la hair stylistul Razvan Dobrescu cum sa-ti faci o coafura impletita foarte interesanta si usor de realizat, urmareste Lectia de Frumusete “Impletituri rusesti”.

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver