Iluminatorul, produsul cheie

Marturisesc ca acum vreo patru ani, cand iluminarea tenului a devenit subiectul preferat de discutie al specialistilor din beauty, credeam ca este doar un instrument de marketing care te convinge sa platesti extra, dar fara a oferi beneficii reale. M-am inselat! Nenumaratele testari de produs m-au convins ca puterea unui iluminator este subapreciata si vreau sa-ti impartasesc din avantajele folosirii lui.

In primul rand, este foarte modern sa porti un machiaj cu accente de luminozitate in zone precum arcada, varful pometilor sau decolteu. Sau chiar in centrul buzelor, peste ruj sau gloss – confera volum. Iar acest trend vine direct de pe podiumurile de moda, locul in care se aduna cei mai importanti trend-setteri in beauty si fashion, fireste.

Apoi, cu ajutorul reflexiei luminii atrase de acest tip de fard, machiajul pare proaspat, ceea ce conteaza enorm, atat in cazul unui machiaj de zi, cat si in cazul unuia de seara. In plus, fata pare mai odihnita. Convingator, nu? Secretul este sa nu exagerezi. Eu optez pentru aplicarea produsului cu degetele pentru un control precis si o tapotare care sa permita fardului sa se distribuie cat si cum imi doresc. Incearca fie asa, fie cu o pensula fina, ca cea de fard de pleoape. Neaparat aplica iluminatorul doar in lumina naturala, astfel nu poti fi inselata de efectele artificiale ale becului! Exista texturi diferite, de la fard compact sau gel, pana la texturi lichide. Si, daca nu ai la indemana ce iti trebuie, poti folosi cu incredere si vaselina pura.

Tocmai am incercat Illuminating Touch de la Bourjois, 42 Ron. Excelent!