5 lucruri de evitat

Machiajul ar trebui sa ne sublinieze  frumusetea si sa ne puna in evidenta calitatile. Totusi, uneori facem niste alegeri nepotrivite atunci cand aplicam fardurile. Fie ca este din cauza lipsei de informatie, fie ca e din lipsa de exercitiu, intalnim destul de des machiaje prost realizate.

Iata 5 greseli pe care trebuie sa le eviti:

1. Fondul de ten in nuanta mult mai inchisa decat pielea: de obicei, femeile nemultumite de culoarea prea deshisa a fetei aleg un fond de ten mai inchis, sperand ca in felul acesta vor parea bronzate. De cand bronzul artificial este atat de promovat, chiar si in timpul iernii, aceste cazuri sunt tot mai frecvente. Trebuie sa invatam sa apreciem din nou naturaletea si sa intelegem ca o masca de fond de ten nu poate arata decat dizgratios. Indicat este sa alegem o nuanta potrivita tenului nostru, care nu va forma linii de demarcatie si sa incercam sa aplicam fondul de ten cat mai uniform, intr-un strat cat mai subtire, chiar si pe cat si decolteu.

2. Sprancenele desenate cu creion negru sau foarte arcuite: intr-adevar, sprancenele trebuie conturate, insa arata cel mai bine daca au o culoare si o forma cat mai naturale. Un alt caz indezavantajul nostru este atunci cand purtam parul blond si sprancenele negre. Daca pentru par ti-ai rezervat ceva timp, de ce sa nu acorzi si sprancenelor putina atentie? Apeleaza la un specialist care sa iti recomande culoarea potrivita in functie de blondul ales si care sa realizeze vopsirea. O sa vezi ca intregul aspect va fi schimbat.

3. Blush-ul aplicat deasupra pometilor sau in culori prea intense: am intalnit multe cazuri de blush aplicat aproape de coltul ochilor, sub forma de dunga. Fardul de obraz trebuie sa contureze si sa sculpteze fata, este recomandata o nuanta mai deschisa pe pometi, una mai inchisa sub ei si sa se estompeze catre tample. Neaparat, intinde si amesteca bine fardul, altfel liniile de demarcatie vor fi evidente.

4. Machiaj prea incarcat: inainte sa te fardezi, hotaraste-te ce anume vrei sa accentuezi. Nu e cea mai buna alegere sa iti fardezi puternic si ochii si gura, iar la final adaugi si un blush intr-o culoare inchisa, pentru ca o fata plina de culori nu avantajeaza pe nimeni.

5. Fardul de pleoape intins pana sub sprancene: este recomandat sa te limitezi cu aplicarea fardului colorat pana deasupra pliului pleoapei si sa estompezi spre arcada, iar sub linia sparncenelor sa aplici neaparat un highlighter, adica un fard intr-o culoare deschisa (alb, bej, crem, sampanie) si sa faci cat mai putin vizibila trecerea de la nuanta inchisa catre cea deschisa.

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver