aplicarea corecta a vopselei de par in functie de ten

7 pasi obligatorii pentru un par sanatos

Cred ca tuturor ni s-a intamplat la un moment dat sa trecem printr-o experienta neplacuta cand ne-am vopsit parul. Fie culoarea a „prins” diferit pe suvite, fie ne-am ars parul, fie ne-am ales cu o alergie. Ca sa eviti toate aceste probleme, urmeaza un ghid pentru aplicarea corecta a vopselei de par acasa!

Acelea dintre voi care obisnuiesc sa-si vopseasca parul acasa trebuie sa acorde o atentie speciala acestui proces. Asta deoarece schimbarea culorii naturale inseamna supunerea parului la un tratament cu chimicale puternice, printre care amoniac, peroxid de hidrogen, detergenti ce pot ataca nu numai foliculii, dar si scalpul.

Aplicarea corecta a vopselei de par – Este important sa respecti indicatiile de pe cutia de vopsea

De asemenea, daca nu respecti pasii principali de aplicare a vopselei, rezultatul final poate fi un esec. Mai mult decat atat, poate fi periculos pentru sanatatea ta. Un exemplu simplu ar fi prelungirea timpului in care vopseaua trebuie sa intre in firul de par din dorinta ca nuanta sa „prinda” mai bine. Nimic mai gresit, pentru ca acest pas te poate costa chiar sanatatea parului. Daca parul este uscat, atunci vei cauza un dezastru: parul se va arde, se va rupe, iar scalpul poate face rani. Suna infricosator asa ca este important sa stii cum sa aplici corect vopseaua de par! Iata ce pasi trebuie sa urmezi:

Aplicarea corecta a vopselei de par – 7 pasi obligatorii pentru un par sanatos

1. Inainte de a aplica vopseaua pe par, testeaz-o ca sa nu fii alergica! Specialistii recomanda testarea vopselei cu 24 de ore inainte de a o aplica pe par. Desi poate ti se pare o operatiune peste care poti sari pentru ca obisnuiesti sa te vopsesti de mult timp, nu ai de unde sa stii cum vei reactiona organismul tau intr-un anumit moment sau la un anumit produs.

2. Parul trebuie sa fie complet uscat inainte de a aplica vopseaua pentru a obtine rezultatele dorite. Pune-ti un prosop pe umeri ca sa nu te murdaresti pe haine si foloseste manusile pe care le gasesti in cutia vopselei. Totodata este bine sa nu iti speli parul cu o zi inainte de a-l vopsi pentru ca substantele colorante sa intre mai bine in firul de par.

3. Aplica putin vaselina la baza parului. Acest pas este recomandat ca sa protejezi pielea de vopsea. Piaptana-ti bine parul ca sa permiti vopselei sa penetreze bine fiecare suvita.

4. Prepara culoarea urmand instructiunile de pe produs. Foloseste un pieptan ca sa-ti separi parul in patru mari sectiuni si prindel cu ajutorul unor agrafe. Incepe sa aplici vopseaua pe sectiunile din fata, de la frunte catre spate, si de la radacina catre varfuri.

5. Distribuie vopseaua pe toata suprafata parului cu ajutorul degetelor, pana cand tot parul este bine acoperit. Evita sa aplici multa vopsea pe varfuri deoarece acestea tind sa absoarba mai multa culoare si vor deveni mai inchise sau mai deschise decat restul parului.

6. Urmeaza instructiunile de pe cutie in ceea ce priveste timpul recomandat de asteptare (intre 25-40 de minute). Daca ai multe fire de par alb, poti astepta mai mai mult de 25 de minute. Tine insa cont ca daca depasesti limita impusa pe cutie, risti sa-ti arzi parul si scalpul.

7. La final, clateste patul cu apa rece. Aplica balsamul din kit-ul cu vopseaua pe par, dar nu iti spala parul. Asteapta o zi sau chiar doua ca sa iti speli parul, deoarece in acest fel, vopseaua va intra mai bine in par.

Alege o vopsea de calitate daca obisnuiesti sa-ti colorezi parul si urmeaza ghidul pentru aplicarea corecta a vopselei de par!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver