Invata sa le porti cu gratie

Genele false schimba un look atunci cand sunt bine alese si iti pun ochii in valoare, intr-un mod in care simpla aplicare de mascara nu o poate face. Tot mai multe femei devin interesate de ele, dar nu toate au curajul sa le foloseasca.

Genele false sunt de doua feluri: tip banda si individuale. Primele au un efect mai dramatic, in timp ce acestea din urma sunt potrivite pentru un aspect natural. Singurul dezavantaj al genelor individuale este acela ca la demachiere se pot smulge si genele naturale. Mai important decat marca sau pretul genelor este adezivul folosit. In general, toate vin la pachet cu un tub de lipici, insa nu de fiecare data este unul calitativ. Cel mai folosit, recomandat si apreciat de catre make-up artisti este DUO False Las Adhesive, care se gaseste la preturi acceptabile in magazine precum MAC sau Sephora dar si pe site-urile de shopping. Il gasesti in 2 variante, incolor sau negru, la gramaj de 7 sau 14 grame.

Cum se aplica:

1. Cu ajutorul unei pensete, indeparteaza genele din suportul lor. Daca sunt tip banda, asaza-le peste genele tale, dinspre coltul interior al ochiului, pentru a vedea daca ti se potrivesc ca lungime. Daca iti depasesc coltul exterior, taie cate o geana pana ajung la dimensiunea ideala;

2. Aplica adezivul pe gene, fie direct din tub, fie cu ajutorul unei pensule subtiri. Lasa sa se usuce aproximativ 30 de secunde, pana devine lipicios;

3. Pozitioneaza genele cat mai aproape de linia celor naturale fie cu penseta, fie cu mana, cum iti este mai comod. Incepe cu coltul exterior, apasa putin pentru fixare si procedeaza la fel pentru restul ochiului. Nu te ingrijora daca se vede adezivul, el devine transparent atunci cand se usuca.

4. Aplica mascara si eyeliner pentru a corecta imperfectiunile.

Cum se indeparteaza:

1. Pune demachiant pe o discheta si aseaza-o deasupra genelor. Se vor dezlipi dupa cateva secunde.

2. Curata genele de rimel si adeziv. Pastreaza-le in cutiuta lor pana la urmatoarea folosire.

Nu te descuraja daca nu o sa te descurci perfect din prima! Stii cum se spune, repetitia este mama invataturii!

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver