Cum sa alegi mascara

Mascara ramane, in opinia mea, produsul de machiaj care este destul de subtil cat sa nu pari machiata si in acelasi timp, destul de puternic, cat sa defineasca privirea. Din acest motiv, sunt mereu in cautarea mascarei perfecte. Iata ce a trecut testul calitatii:

Cand cumpar mascara, pretul nu este  o informatie relevanta cat sa ma convinga de calitatea produsului. Tin minte ca am folosit mult timp o mascara foarte ieftina, dar incredibil de buna; din pacate acest produs nu se mai gaseste. Asadar, pentru mine este foarte importanta peria. Crema mascarei este asemenea cernelii, pe cand peria poate fi comparata cu penita unui stilou, fiind cea mai importanta. Alegeti acea mascara care va serveste nevoilor, in functie de ce gene aveti (blonde, brune, scurte, dese, rare, etc).  Din experienta, cea mai bine vanduta mascara este cea pentru volum iar asta defineste faptul ca noi toate vrem gene dese, dese, cat mai dese!

Eu am gene lungi si acest lucru face ca aproape orice mascara sa imi lipeasca genele unele de altele, rezultatul final fiind total nenatural si nemultumitor, din punctul meu de vedere. Din acest motiv, am inceput sa testez tot soiul de produse si am observat ca peria care da volum, dar si indeseste genele, separandu-le, este aceea cu circumferinta medie si putin mai lunga, pentru a putea imbraca si genele de la colturile ochilor.De-a lungul unui test de mai bine de patru luni, iata ce mi-a placut:

Lash Architect 4D, L’Oréal Paris (are o perie lunga ce poate atinge si lifta cele mai mici gene de la baza pleoapei), Zoom Lash Mascara Volume Instantané de la M.A.C (arcuieste excelent fiecare geana in parte) si Mascara Volume Effet Faux Cils, Yves Saint Laurent (are o putere aproape magica de a indesi genele). Toate trei fixeaza genele si culoarea ce le imbraca si nu se sfarimiteaza jenant sub ochi, dupa cateva ore. Iar apropo de culoare genelor, daca sunt blonde este foarte elegant sa alegi o nuanta maronie sau mov, in loc de negru.

Lash Architect 4D, L’Oréal Paris, 65 lei

Zoom Lash Mascara Volume Instantané de la M.A.C, 75 lei

Mascara Volume Effet Faux Cils, Yves Saint Laurent, 160 lei

Text: Alice Bursuc