5 pasi esentiali

Stiai ca, pe langa fard, perii pensulelor ascund praf, piele moarta si bacterii? O pensula murdara poate cauza diverse afectiuni dermatologice, asa ca o curatare temeinica, efectuata regulat, este deosebit de importanta.

Femeile care se fardeaza zilnic ar trebui sa spele pensulele saptamanal. Pentru cele care se machiaza doar ocazional, o data la doua saptamani sau chiar o data pe luna ar trebui sa fie un termen bun. Este bine sa mentionez faptul ca daca vrem sa evitam orice problema a tenului, nu este recomandat sa imprumutam pensulele altor persoane, ele sunt un lucru personal.

Spalarea pensulelor are  5 pasi simpli:

1. Se umezeste fiecare pensula pe rand, tinand-o cu perii in jos, astfel incat jetul de apa sa nu-o “ciufuleasca”;

2. Punem o cantitate mica din samponul nostru obisnuit in palma, si cu miscari tip “du-te/vino” curatam pensula pana iese tot fardul din ea; putem repeta acest pas, daca este nevoie;

3. Clatim pensula pana cand aceasta ramane curata, in aceeasi pozitie ca la primul pas;

4. Pentru pensulele din par natural, eu folosesc si putin balsam de par pe care il las sa actioneze cam 10 minute, apoi clatesc;

5. Impaturim pensula intr-un prosop special destinat, pentru a elimina excesul de apa, apoi o asezam pe o suprafata plana si o lasam sa se usuce la temperatura camerei.

Tips:

– Nu aseza pensula pe calorifer sau in apropierea unei surse de caldura pentru ca perii se vor usca excesiv.

– Incearca, pe cat posibil, sa nu uzi si suportul perilor, pentru ca exista riscul ca lipiciul sa se inmoaie si sa ti se strice pensula.

– Daca pensula a devenit aspra si te deranjeaza la folosire, este un semn clar ca trebuie sa o speli.

Ingrijirea constiincioasa a pensulelor duce la o mai mare durata de viata a acestora, asa ca daca tot ai investit in setul tau de make-up, de ce sa nu le acorzi pensulelor atentia cuvenita?

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver