Beneficiile machiajului mineral

In ultimul timp, femeile au devenit din ce in ce mai atente la produsele pe care le folosesc pe piele si, in special, pe fata. Acum, ele cauta produse naturale, care sa nu le afecteze tenul ci, dimpotriva, sa il mentina sanatos pentru un timp indelungat.

De cativa ani, se face mare valva in jurul cosmeticelor minerale. Se stie ca sunt benefice pentru ten, ca sunt putin mai scumpe si ca sunt foarte recomandate in toata lumea. De fapt, ce sunt ele si ce contin? De ce sunt atat de apreciate?

Aceste produse  contin o serie de  elemente minerale naturale (de unde si numele) si pigmenti de culoare. Oxidul de zinc si dioxidul de titaniu lupta impotriva razelor UVA si UVB, Zincul are proprietati antiinflamatoare, iar pulberea de diamante reflecta lumina, acopera cearcanele si liniile fine. Componente precum coloranti artificiali, conservanti sau parfum nu isi au locul intr-un astfel de produs.

Avantajele fardurilor minerale sunt:

– contin 95% elemente minerale;

– ofera un look natural;

– particulele au o dimensiune destul de mare cat sa nu patrunda in piele, asta inseamna ca nu o sa ai probleme din cauza iritatiilor;

– se potrivesc oricarui tip de ten, chiar si celui sensibil;

– au putere mare de acoperire, fara a incarca tenul;

– rezista mai mult pe piele;

– reduc iritatiile;

– actioneaza ca un sunscreen natural.

Daca ti-am starnit interesul, incearca si tu acest tip de machiaj! Doar asa te poti convinge de beneficiile mineralelor. Le gasesti atat in magazinele specializate de cosmetice si farmacii cat si in hipermarketuri, la raioanele de specialitate.

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver