Frumusete din sursele naturii

Ingredientele extrase din natura sunt un atu apreciat de consumatorii de cosmetice si sunt deja cautate in lista de ingrediente. Unul dintre aceste ingrediente este afina, despre care stim ca, alaturi de alte extrase naturale cu care se poate asocia, mentine pielea tanara.

Afinele sunt bogate in antioxidanti care, la randul lor, lupta impotriva radicalilor liberi. Acesti radicali sunt recunoscuti ca dauneaza microstructurii pielii, imbatranind-o inainte de vreme si deteriorandu-i supletea. Sunt sigura ca foarte putine dintre noi consumam afine ca parte a regimului alimentar si atunci cand o facem este ocazional. In schimb, nimic nu ne opreste sa profitam de calitatile acestui fruct, capsulate intr-un tub sau un borcan de crema sau de serum. De cand s-a instaurat frigul si am senzatia ca mi se rideaza fata pe zi ce trece, am pornit in cautarea unui produs prietenos pentru piele, cu efect antirid, care sa nu fie nici prea scump, nici prea ieftin.

Am gasit un serum numit Intensive Skin Repair – Age Refresh, de la un brand foarte original, Yes To Blueberries. Acesta contine, pe langa afine, ciulin de bumbac (care hidrateaza excelent si ofera un imbold productiei naturale de colagen), coacaze negre (si ele bogate in oxidanti, ca si surorile lor, afinele, dar avand si o concentratie de acizi grasi esentiali) si mar (ofera luminozitate). Eu am aplicat serumul si seara si dimineata si dupa el am folosit o crema hidratanta. Ca orice produs care contine ingrediente organice, nu miroase senzational, dar isi face treaba foarte bine (asa cum stii deja, cremele cele mai eficiente nu au cel mai grozav miros). Plus ca, la achizitionarea serumului, a contat si faptul ca Yes To doneaza o parte din venituri fundatiei Yes To Seed Fund care incurajeaza alianta copiilor cu natura si le prezinta perspective alternative, pentru o nutritie si o viata mai sanatoasa si mai verde. Frumos, nu? Pe mine m-au convins si le-am devenit client.

Intensive Skin Repair – Age Refresh, Yes To Blueberries, 107 Ron (exclusiv in lanturile Sephora)

Text si foto: Alice Bursuc