Alege o perie sau un pieptene de calitate

Cu toate ca pieptanatul este o operatiune banala, foarte putine dintre noi o facem corect. Exista o gramada de trucuri pentru a-ti pieptana parul corect, astfel incat acesta sa nu se rupa sau sa nu se electrizeze.

Singurul truc pe care il stiam atunci cand vine vorba despre pieptanarea parului este ca trebuie sa incepi sa descurci suvitele de la varfuri si nu de la radacina. Se subintelege de ce: pentru ca in momentul in care parul este incurcat, daca incepi de jos il descurci treptat. Daca incepi insa de la radacina, parul se va incurca mai tare, iar acele “noduri” insuportabile si dureroase se vor incapatana sa se incalceasca si mai tare.

Pentru a avea un par stralucitor, ingrijeste-l corespunzator!

Pe langa acest truc, extrem de important in ABC-ul pieptanatului corect, am mai descoperit alte cateva. Inainte sa le detaliez, vreau sa iti reamintesc ca un par frumos este unul dintre atuurile unei femei. Pana sa ajungi la pieptanat, spala-ti parul corect si foloseste produsele de styling care ti se potrivesc cel mai bine, in functie de nevoile tale!

Cat despre pieptanarea parului, ca sa fie corecta, trebuie, in primul rand, sa fie facuta cu o perie de buna calitate, care sa fie facuta din par natural si nu din plastic. La fel de important, este ca peria sa fie supusa unui ritual de curatare cel putin odata pe luna, deoarece aduna mizerie si microbi care pot dauna parului tau! Respecta aceste reguli pentru a avea un par sanatos! Iata si alte cateva trucuri care n-ar trebui ignorate atunci cand te piepteni.

5 trucuri pentru a-ti pieptana parul corect

1. Incepe sa periezi parul de la varfuri si inainteaza spre radacina. Periatul de la radacina la varf poate sa-ti deterioreze parul, mai ales daca dai peste un “nod”. De asemenea, pieptanatul parului de la radacina duce la o mai mare secretie de sebum si ingrasa parul.

2. Piaptana parul mediu si lung cu o perie care sa aiba dinti mai rari sau foloseste o perie cu peri mai tari pentru parul lung si des. Cand piepteni parul, nu uita sa periezi si pe interior. Cand iti dai parul pe spate, asiugura-te ca il netezesti usor fara sa tragi de el.

3. Scapa de incalciturile de par cu ajutorul unui pieptan cu dintii lungi si rari. Descurcarea nodurilor nu numai ca este un proces dureros, dar poate sa inrautateasca lucrurile. Daca parul este foarte incurcat, foloseste un spray special pentru descurcare. Pieptanul cu dintii rari este bun si pentru parul scurt.

4. Dupa ce ai descurcat bine suvitele, periaza-ti parul de la baza fruntii si pana pe spate, permitand periei sa maseze scalpul. Miscarile trebuie sa fie blande, astfel incat sa nu agresezi pielea capului. Acest pas iti “imbraca parul” cu sebum, un elixir natural care iti lustruieste parul si ii da stralucire.

5. Piaptana-ti parul cam trei-cinci minute, in functie si de lungime si de tipul de par. Daca insisti prea mult, atunci cazi in cealalta extrema: ingrasarea parului. Pieptanarea parului este importanta deoarece stimuleaza glandele si scalpul, dar, in aceeasi masura, contribuie la un par frumos si sanatos.

Pune in practica aceste trucuri ca sa-ti piepteni parul corect si rezolva cele mai frecvente probleme ale parului care apar vara!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver