Pages: 1 2

Acneea la adulti

Afla care sunt compusii cu puteri miraculoase

Cu toate ca acneea este specifica pubertatii, exista persoane care se confrunta cu ea pe tot parcursul vietii sau in anumite perioade. Este posibil ca unele dintre aceste persoane sa nu o trateze corect.

Iti prezentam cele mai eficiente tratamente care vindeca acneea, si te sfatuim sa te informezi despre ele dar sa mergi la dermatolog pentru a stabili impreuna cu un specialist pe care sa-l urmezi.

Aproape zilnic, dupa masa de pranz ti se face pofta subit de ceva dulce, iar uneori dupa cina ai manca si un desert. De cele mai multe ori nu poti sa renunti la micile placeri dulci. Ce legatura are asta cu acneea, te vei intreba. Are. Si inca foarte mare. Medicii spun ca una dintre cauzele aparitiei acesteia la femei (in special pe barbie si pe linia maxilarului) este consumul ridicat de zahar. Cand organismul tau nu mai poate tolera cantitatea prea mare de zahar, isi manifesta nemultumirea prin aparitia cosurilor.

Stresul si fluctuatiile hormonale sunt factorii ce determina acneea sa se manifeste, uneori violent

In alte situatii, stresul de la birou te copleseste. Ai o lista intreaga de lucruri de rezolvat, mailuri de trimis, oameni de contactat. Seara, cand ajungi acasa, observi ravagiile unei zile aglomerate: cateva cosuri aparute din senin. Cauza? Stresul. Cand atinge cote ridicate, stresul stimuleaza producerea cortizolului, un steriod, care determina glandele sebacee sa produca mai mult ulei, ceea ce duce la infundarea porilor, inflamarea pielii si, in final, la aparitia cosurilor.

Iar lista cauzelor pentru care apar cosurile, chiar si dupa adolescenta, este una destul de lunga: fluctuatiile hormonale (menstruatia determina aparitia cosurilor), faptul ca iti atingi des fata si esti murdara pe maini, faptul ca nu te speli corect pe fata, schimbarea anotimpului, produsele de styling pentru par care vin in contact cu fata sau, pur si simplu, produsele cosmetice necorespunzatoare. Dupa cum vezi, cosurile pot aparea din multe motive. Daca esti curioasa sa afli mai multe despre cauzele aparitiei cosurilor, citeste si articolul Tratarea acneei. Noi credem ca cel mai important este sa constientizezi factorii care determina producerea acneei si sa-i minimizezi pe cat posibil. In plus, poti sa recurgi la niste tratamente care au rolul de a te scapa definitiv de grija cosurilor! Ti le prezentam in detaliu!

Pages: 1 2