Un elastic diferit

Ai idee cam cate elastice de par ai cumparat in ultimii trei ani si cam cate dintre ele s-au rupt rapid sau ti-au rupt fire de par? Probabil nimeni nu are un raspuns la aceasta intrebare, dar stim sigur ca elasticul de par este un consumabil la care nu ne gandim prea mult atunci cand il cumparam, ci doar ne folosim de el. Ceea ce este normal!

Doar ca poti alege un altfel de elastic, mai rezistent, mai bland in contact cu firele de par si pe care te poti baza muuuuulte ore. Nu aluneca, nu este rotund si se muleaza pe grosimea cozii. Este vorba de acel elastic drept cu doua carlige la capete. Profesionistii din domeniul coafurii il prefera si il folosesc. Este drept ca nu prea ii auzi vorbind despre acest detaliu pentru ca este o chestiune de ” bucatarie“ interna.

Aceste elastice nu sunt chiar pe toate drumurile, le gasesti in anumite saloane si este bine sa intrebi de ele; este posibil sa nu fie expuse. Pe acestea le poti gasi la salon Yvonne, de pe strada Hatmanul Arbore, numarul 8-10; exista mai multe culori. In afara tarii, le gasesti chiar si in farmacii sau in magazinele de cosmetice; le poti comanda chiar si on-line. Cum este de asteptat, nu toate sunt de aceeasi calitate, dar le poti testa printr-o singura intindere – daca vezi ca elasticul slabeste la imbinarea celor doua carlige imediat ce ai tras de el, tine minte brandul si evita-l!

Text: Andreea Raicu