Trucuri de la make-up artisti

Folosesc creionul dermatograf deseori, atat cand imi fac machiajul elaborat pentru filmari cat si cand port un make-up lejer, in timpul liber. Ceea ce vreau sa impartasesc cu voi este legat de partea practica. Stiai ca acesta trebuie ascutit saptamanal, de exemplu?

Acest gest este indicat pentru dezinfecatrea minei, dar si pentru improspatarea acesteia. Cu siguranta, toate extindem acest termen recomandat, dar eu am deprins un alt obicei foarte practic, imprumutat de la make-up artisti. Nu ascut creionul chiar saptamanal, dar aproape de fiecare data cand il folosesc, pun creionul la flacara unei brichete care sterilizeaza si inmoaie mina. Ochii sunt foarte sensibili si este indicat sa ii protejam, fara a renunta la machiajul acestora. Dar cel putin ne putem feri de infectii. Plus ca, odata ce mina este incalzita, ea devine flexibila, mai usor de manevrat si nuanta capata intensitate.

Din experienta, iti recomand sa plimbi creionul prin flacara unei brichete de cateva ori, nu tine creionul direct in foc (doar profesionistii pot face acest lucru pentru ca pot aprecia exact timpul corect pentru a nu topi cu totul mina). Totusi, nu uita sa mai si ascuti din cand in cand dermatograful pentru ca aplicarea devine mai facila si nici nu risti sa te zgarii.

Este bine sa cureti cu alcool ascutitoarea inainte de fiecare folosire, iar acest lucru este foarte usor de facut cu betisorul de urechi. Spor la conturat!

Text: Andreea Raicu, Foto: Guliver