Trucuri pentru ondularea parului

Tu ce preferi, ondulatorul sau bigudiurile? Dintre acestea, eu mi-as achizitiona mai degraba un set de bigudiuri incalzite si asta pentru ca sunt foarte utile si nu trebuie sa stai cu mainile prin par zeci de minute, pana amortesti. Singurul lucru la care trebuie sa fii atenta atunci cand le folosesti este rularea suvitelor. Varful fiecarei suvite trebuie invartit in aceeasi maniera cu toate celelalte, pentru ca aspectul final sa fie uniform.

Buclele realizate cu bigudiurile incalzite sunt mai voluminoase si rezista mai mult.

Bigudiurile incalzite au un miez de ceara care pastreaza caldura, ondularea castigand rezistenta. Ele sunt  un set de role montate intr-o cutie electrica, cu dispozitiv de pornire-oprire. Odata ce pornesti aparatul de incalzire trebuie sa astepti advertizarea vizuala pentru cateva minute, pana ce bigudiurile sunt calde. De obicei, produsul are nevoie de 10 minute pentru a se incalzi. Unele branduri au si semnal sonor, dar nu toate. In functie de ce brand alegi, bigudiurile incalzite pot avea dispozitiv de fixare sau nu, si anume clipsuri sau clame.

Eu iti recomand sa le alegi pe cele fara clipsuri incorporate pentru ca acestea lasa o urma vizibila pe fiecare bucla…si nu vrem asta, nu? Le poti fixa foarte bine punand o plasa pe tot capul, functioneaza de minune! Dupa ce ai montat toate bigudiurile necesare, lasa-le sa se raceasca total si de abia apoi, scoate-le.

Iti vand un truc din experienta mea: dupa ce scoti fiecare bigudiu, ruleaza la loc fiecare bucla cu degetele si prinde-o la radacina cu o agrafa lejera. Procedeaza asa cu toate si pulverizeaza un jet de fixativ cu actiune medie, peste tot. Scoate agrafele, lasa capul in jos si desfa buclele cu degetele.

Un set de bigudiuri incalzite poate costa intre 80 ron si 500 ron si exista variante diferite, de la brand la brand.

Cum alegi bigudiurile incalzite

a) daca bigudiurile incalzite sunt prevazute cu capete reci, manevrarea acestora este mai usoara;

b) in fiecare set exista 2, 3 sau 4 dimensiuni; cu cat ai mai multe variatii, cu atat iti va fi mai usor sa le montezi si vei avea un plus de volum;

c) cele cu invelis de ceramica protejeaza parul impotriva caldurii;

d) echilibrul ionic va impiedica electrizarea parului, asa ca poate fi o setare utila pentru cele cu fir foarte subtire;

e) daca nu ai timp, acestea pot fi comandate on-line si poti gasi mai multe branduri, nu doar profesionale;

f) este indicat sa cauti un brand care ofera doua trepte de caldura; te poti folosi de aceasta setare pentru zone diferite a capului.

Bigudiurile incalzite sunt un accesoriu util pentru frumusetea parului mediu sau lung, se intretin foarte usor, iar noile modele sunt concepute dupa un sistem verde, cu consum minim de electricitate.

Text: Andreea Raicu, Foto: Guliver