nuanta potrivita de fond de ten

Poate fi extrem de dificil sa-ti gasesti nuanta potrivita de fond de ten. Multe dintre noi inca se intreaba daca trebuie testat produsul pe mana sau pe gat, in timp ce altele nu inteleg importanta aspectului pielii in lumina naturala.

Cu sfaturile venite din partea profesionistilor toate aceste dileme isi vor gasi raspunsurile. Nu o sa mai ai de ce sa te temi ca arati de parca ai purta o masca si nici ca ai un chip palid, lipsit de naturalete – efecte date de alegerea gresita a fondului de ten.

Sfaturi pentru a identifica nuanta potrivita de fond de ten

1. Aplica 3 nuante diferite de pe obraz spre maxilar.

Aceasta este zona pe care trebuie testat fondul de ten tocmai pentru a evita diferenta de pigment dintre fata si gat. Priveste care dintre cele trei nuante – de la mai deschis la mai inchis – se potriveste mai bine cu gatul si alege-o pe aceea. Folosind trei nuante diferite vei putea observa mai bine diferentele dintre ele.

2.Verifica fondul de ten in lumina naturala.

Lumina din casa sau din magazine nu este cea mai potrivita pentru a determina nuanta potrivita de fond de ten. Chiar daca testezi un produs in magazine, cauta un loc cu lumina naturala, langa o fereastra sau chiar langa usa. Acolo o sa vezi exact daca produsul ti se potriveste sau trebuie sa mai cauti.

3. Pune sticluta de fond de ten langa fata ta.

Sunt magazine in care nu poti testa produsul inainte sa il cumperi. Pentru a te asigura ca nu gresesti nuanta fondului de ten, pune recipientul langa fata ta pentru a-ti da seama daca se potriveste cu pielea ta. Poti pune doua sau trei nuante concomitant langa fata ta pentru a vedea mai bine diferentele.

4. Daca nu se potriveste, returneaza-l.

Cumpara cu cap! Verifica dinainte care este politica de retur a unui magazine si returneaza produsul in termenii specificati daca ai descoperit acasa ca nu ai cumparat nuanta potrivita de fond de ten.

5. Alege intotdeauna o nuanta mai deschisa decat pielea pentru fondul de ten pudra.

Trebuie avut in vedere ca fondul de ten pudra se mai inchide putin la culoare atunci cand intra in contact cu uleiurile naturale de pe fata. Pentru a te asigura ca nu gresesti cumpara un fond de ten cu o nuanta mai deschisa decat de obicei sau potriveste-l cu zona T, cea mai deschisa zona a pielii de pe fata.

6. Alege doua fonduri de ten pentru diferenta dintre anotimpuri.

Cumpara un fond de ten mai deschis, care sa se potriveasca cu zona T a fetei tale si un fond de ten mai inchis, armonizat cu gatul si portiunile periferice de pe fata. Intotdeauna cumpara prima data fondul de ten mai deschis pentru ca este mai usor sa inchizi o culoare decat sa o deschizi. Alterneaza-le in functie de anotimp si de modul in care reactioneaza pielea ta la temperatura de afara. Stii bine ca vara pielea tinde sa se ingrase mai repede!

7. Foloseste un autobronzant lichid pentru a inchide nuanta fondului de ten.

Daca ai un fond de ten prea deschis, foloseste un autobronzant pentru a-l inchide. Acesta trebuie sa fie intotdeauna mat. Pe masura ce te bronzezi mai tare, adauga mai multe picaturi. Nu amesteca fondul de ten si autobronzantul direct in sticluta, ci pe spatele mainii.

8. Foloseste o formula cu acoperire mica pentru a simplifica rutina machiajului.

Daca nu vrei sa te preocupi atat de mult de nuanta potrivita de fond de ten, atunci alege un BB Cream sau un produs cu acoperire mica. Greselile ce tin de potrivirea nuantei sunt mai putin vizibile in cazul acestor produse pentru ca rezultatul este mult mai natural.

Acum ca stii cum sa-ti alegi nuanta potrivita pentru fondul de ten, invata si care sunt cele 10 greseli de make-up nepermise dupa 30 de ani!

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noaste de Facebook si aboneaza-te la newsletter ca sa afli si mai multe informatii utile!

Foto: Guliver