Cum sa iti usuci corect parul

Te intrebi de ce iti cade mai des parul in ultima perioada, cum de e lipsit de stralucire, ai fire despicate sau de ce tratamentele de infrumusetare nu au niciun efect? Daca nu stii cum sa iti usuci corect parul, urmarile pot fi tocmai neplacerile enumerate in fraza precedenta.

Faci parte din grupul femeilor care cred ca uscarea cu foehnul pericliteaza starea de sanatate a parului? Depinde ce produs folosesti, dar si care e structura firului de par. E bine de spus inca de la inceput ca, daca optezi pentru un uscator de par performant, care sa poata emite un flux de aer mai putin fierbinte, nu ai de ce sa iti faci griji.

Nu trebuie sa uiti ca orice exces de caldura in coafarea parului are ca rezultat sensibilizarea acestuia. De ce? Pentru ca aceasta actiune deschide cuticula, deshidrateaza parul si il deterioreaza.

Specialistii ghd te invata cum sa iti usuci corect parul

Cand e indicat sa folosesti uscatorul de par

Daca esti mandra posesoare a unui par lung, atunci e mai bine sa alegi uscarea cu foehnul. Iata si motivatia. Uscarea naturala ia mai mult timp si se pare ca moleculele de apa, care patrund in structura firului de par, influenteaza in mod negativ cheratina. Rezultatul? Parul tau devine mai uscat si mai fragil.

Cum sa iti usuci corect parul: renunta la perie

Cand ai parul ud, uita de perie. De ce? Pentru ca aceasta il incurca si il rupe. Daca vrei sa il descurci, atunci utilizeaza un pieptene cu dinti rari. Totodata, nu uita sa aplici un ulei pentru ca descurcatul firelor sa fie mai usor de realizat.

Tamponeaza parul cu un prosop cu microfibre

Prosoapele de bumbac pot rupe parul sau il pot electriza. Opteaza asadar pentru un prosop de microfibre.

Seteaza uscatorul de par la o temperatura joasa

Pana in momentul in care excesul de apa se evapora, specialistii ghd recomanda sa folosesti o temperatura medie sau joasa pentru foehn. Cand simti ca o anumita sectiune a parului se incalzeste, este important sa schimbi directia aerului cald. Temperatura optima pentru a usca si coafa parul fara a-l degrada sau sensibiliza este de 185 de grade Celsius.

„Uscatoarele de la ghd sunt setate sa functioneze la aceasta temperatura ideala, pentru coafare, dar si pentru protejarea podoabei capilare in timpul procesului de stilizare“, spun specialistii ghd.

Acum, ca ai aflat cum sa iti usuci corect parul si ce greseli sa eviti pe viitor, citeste si: Uscarea parului. Cum il usuci natural ca sa arate ca si coafat.

Foto: PR