Cum deosebesti un parfum original de un fake. Fii atenta la diferente!

In comert, gasesti foarte multe parfumuri scumpe si ai o gama destul de variata de arome, forme si culori, dar exista riscul ca unele dintre ele sa fie contrafacute, scrie brightside.com. Te-ai intrebat vreodata cum deosebesti un parfum original de un fake? Este foarte important sa fii atenta la detalii si sa citesti bine eticheta fiecarui produs.

Daca vrei sa iti cumperi un parfum original, este recomandat sa il iei numai din magazine autorizate. Cu toate acestea, exista riscul ca parfumurile contrafacute sa ajunga si pe rafturile marilor magazine de cosmetice, asa ca este bine sa stii cum deosebesti un parfum original de un fake.

Cum deosebesti un parfum original de un fake

1. Verifica ambalajul

Fiecare parfum vine ambalat intr-o cutie invelita in celofan, un material transparent, foarte bine lipit pe margini. Daca ambalajul prezinta usoare modificari sau este mai aspru, acesta este un semn ca ai nimerit un parfum contrafacut. Un ambalaj original nu are imperfectiuni, de niciun fel.

2. Atentie la interiorul cutiei

Ambalajul original este facut dintr-un carton rezistent, care protejeaza sticla de parfum. Cartonul din interiorul cutiei este de culoare alba, nu gri sau alte culori. Este important sa verifici acest detaliu inainte sa cumperi un parfum scump.

3. Citeste etichetele si inscriptiile de pe ambalaj

Pe spatele cutiei de parfum se gasesc toate informatiile despre compania producatoare, asa ca acceseaza site-ul producatorului si verifica daca imaginile de pe ambalaj se potrivesc cu cele prezentate pe site-ul companiei producatoare. Este recomandat sa fii atenta chiar si la cele mai mici detalii, cum ar fi un semn de punctuatie sau un text in plus.

4. Un parfum original are un design unic

Pe rafturile marilor magazine de cosmetice gasesti foarte multe parfumuri scumpe, acestea sunt foarte atractive, au un design placut si un miros autentic. Analizeaza cu atentie sticla de parfum si asigura-te ca aceasta corespunde cu imaginea de pe site-ul companiei producatoare.

5. Atentie la culoare!

Marile case de parfumuri nu folosesc foarte multi coloranti atunci cand produc un parfum, asa ca trebuie sa stii ca un parfum original va avea intotdeauna o culoare pala. Daca parfumul pe care vrei sa il cumperi este foarte inchis la culoare, este posibil sa fie vorba despre un fake.

6. Capacul trebuie sa fie simetric

Asa cum sticla unui parfum original trebuie sa aiba un design unic, capacul parfumului trebuie sa fie simetric. Asigura-te ca parfumul pe care vrei sa il cumperi corespunde cu imaginea prezentata pe site.

7. Cauta numarul de serie si compara-l cu cel emis de firma producatoare

Numarul de serie trebuie sa fie inscriptionat, si nu lipit, pe fundul sticlei de parfum. Acesta trebuie sa corespunda cu numarul de serie care este inscriptionat pe cutia parfumului.

8. Atentie la sticla de parfum!

Marginile unei sticle originale de parfum sunt finisate si nu prezinta zgarieturi, asa ca este bine sa verifici suprafata si textura sticlei si sa te asiguri ca aceasta nu prezinta modificari.

Daca ti-a placut articolul despre cum deosebesti un parfum original de un fake, iata si un articol cu 14 parfumuri preferate de femei. Fiecare esenta are o poveste!

Foto: Guliver