Ce este micropigmentarea sprancenelor si cum se face.

Micropigmentarea sprancenelor nu inseamna tatuarea lor! Procedura e mult mai delicata si da un aspect natural. Ea ar trebui reluata odata la doi-cinci ani, in functie de pigmentul folosit. Si nici nu e foarte scumpa!

Micropigmentarea sprancenelor este o metoda de aplicare a unui machiaj semipermanent la nivelul sprancenelor. Se face cu un aparat digital care imprima culoare – un pigment natural – direct sub epiderma, cu ajutorul unui ac.

Micropigmentarea sprancenelor trebuie refacuta odata la doi-cinci ani, uneori chiar la intervale mai mari de timp. Procedura dureaza aproximativ doua ore, iar o saptamana dupa ce o faci, e nevoie sa iti ingrijesti sprancenele in mod special, potrivit Flirtnflutterbeauty.com.

Cand e o solutie micropigmentarea sprancenelor

Daca ai sprancenele prea deschise la culoare, prea rare sau aproape inexistente, aspectul lor poate fi imbunatatit cu ajutorul micropigmentarii. De ce e asa important sa ai sprancene frumoase? Pentru ca iti incadreaza ochii si au o contributie esentiala la expresia faciala.

Sprancenele pline si alungite dau un aspect mai tanar chipului unei femei. Si machiajul obisnuit cu creion pentru sprancene poate avea un aspect favorabil, dar acesta nu rezista cand transpiri mult, vara, sau cand mergi la inot.

Micropigmentarea sprancenelor este o metoda avantajoasa, daca vrei sa eviti machierea sprancenelor in fiecare dimineata sau chiar de mai multe ori pe zi. In plus, are un aspect mai natural si mai realist decat aplicarea unui creion de sprancene. Pretul unei proceduri de micropigmentare poate porni de la 200 de euro si poate ajunge la 300-350 de euro.

Micropigmentarea nu inseamna sprancene tatuate

Desi multa lume confunda micropigmentarea sprancenelor cu tatuajele cosmetice, nu este deloc asa, potrivit Smarttouchskinsolutions.com. Principiile sunt similare, pentru ca un pigment este implantat in piele, insa aspectul estetic difera mult. Micropigmentarea nu se poate face cu pigmenti pentru tatuaje. De asemenea, aparatele de tatuat nu sunt destul de delicate pentru a face micropigmentarea si nu ar putea sa ofere un aspect atat de natural, cum ar fi al firelor de par individuale sau al unor sprancene pluridimensionale.

Micropigmentarea se face in doua sau trei sedinte. Initial, se face o schita cu machiaj normal, ca sa se aleaga culoarea si sa se dea forma sprancenelor. Ultimul retus se face dupa 30 de zile, ca sa accentueze culoarea si sa finiseze aspectul natural. Uneori, este necesara si cea de-a treia sedinta, cand clientul isi doreste o culoare mai inchisa sau sprancene mai groase. Micropigmentarea e mai usor de suportat decat tatuarea.

Micropigmentarea se face dupa ce, in prealabil, s-a aplicat o crema anestezica. Crema anestezica se aplica din abundenta si dupa ce s-a incheiat sedinta de micropigmentare, asa ca nu doare foarte tare.

FOTO: Guliver

Citeste si: Sprancenele perfecte? Nu te pensa singura acasa!