viata lui David Bowie

Viata lui David Bowie poate deveni studiu de caz, cu atat mai mult cu cat dependenta lui de cocaina nu l-a oprit din a-si crea o cariera. Ce au de spus specialistii despre asta?

Se implinesc in curand doi ani de cand David Bowie a murit. Si, o data cu lansarea cartii “Bowie a fost dependent de cocaina si de sex”, a lui Dylan Jones, psihologul Mark D. Griffiths de la Psychology Today a scris un material prin care demonstreaza ca viata lui David Bowie a influentat in bine milioane de oameni, inclusiv in cariera.

Cum i-a influentat viata lui David Bowie pe oameni

Lui David Bowie nu i-a fost tocmai usor sa ajunga celebru. In anii ’70, oamenii il considerau un “one hit wonder”, mai ales ca intre Space Oddity si Liza Jane au trecut ani buni. La fel si intre Liza Jane si Starman.

Si totusi, desi se credea ca David Bowie va fi genul de artist cu o singura melodie cunoscuta in topurile muzicale, cantaretul a perseverat. De aceea viata lui David Bowie poate influenta pozitiv, spun specialistii. Poti invata de la el ca abilitatea de a scoate ce e mai bun din greseli conteaza in cariera. La fel si abilitatea de a accepta esecul sau respingerea.

David Bowie a incurajat munca in echipa si colaborarea

Desi a fost artist solo, David Bowie a colaborat cu multe nume din muzica. Din viata lui David Bowie poti extrage ideea de a colabora cu oamenii pentru a obtine rezultate mai bune.

Despre a experimenta fara oprire

Cantaretul nu s-a temut niciodata de schimbare. Nu s-a temut sa experimenteze lucruri noi – fie ca vorbim de viata sa sexuala, fie ca vorbim despre piesele muzicale. Din esecuri invatam si chiar esecul poate fi un succes daca invatam ceva din el. Tot din viata lui David Bowie, psihologul Griffiths a preluat faptul ca poti avea multe interese si hobby-uri, chiar daca in viata profesionala nu ai neaparat succes. Bowie a fost si actor – avand cateva aparitii de succes – dar si pictor, fara a se remarca in acest domeniu. De la artist poti invata ca desi anumite activitati nu te rasplatesc financiar te pot hrani spiritual.

Mergi mai departe chiar si cand iti este greu

David Bowie a fost productiv si a putut trece mai departe de insucces sau chiar de incapacitatile fizice. El a lucrat la un nou album in timp ce facea chimioterapie pentru cancer hepatic. In perioada in care era dependent de cocaina, el a produs cele mai bune piese din cariera. Poti invata din viata lui David Bowie sa apelezi la munca drept analgezic in perioadele nu tocmai vesele din viata ta.

De altfel, mantra lui Bowie a fost aceea de a avea o etica de munca nezdruncinata de evenimentele fericite sau nefericite din viata. A facut mereu eforturi si acestea au fost valorificate.

Fii cel mai mare fan al tau!

Promoveaza-te tu cel mai intens, in primul rand. David Bowie, de exemplu, a fost actor, cantaret, scriitor, pictor. Si intotdeauna s-a promovat el mai intai. In acelasi sens a fost si mentorul altor generatii. A stiut si sa invete de la cei mai putin experimentati si mai tineri decat el.

A iubit inovatia si ideile noi le-a primit intotdeauna cu bratele si mintea deschisa. Poti invata din viata lui David Bowie sa pui valoare pe parerile celor din jur, indiferent de varsta, intrucat din a invata nu te opresti niciodata. Depinde doar cum vezi lucrurile: daca vei pune valoare pe parerile celorlalti, sa poti extrage ce iti foloseste, poti evolua.

Profita de orice sansa si fii mereu flexibil!

Spiritul de aventura al artistului te poate inspira sa iti pastrezi mintea deschisa si sa experiementezi orice cale. Orice sansa iti apare in cale.

Citeste si: Citate inspirationale ce te motiveaza: vedetele vorbesc din experienta lor!

Foto: Guliver