sansele sa fii inselata in dragoste

Care sunt sansele sa fii inselata in dragoste? Cum stii ca iubitul este infidel? Te temi ca vei fi tradata in dragoste la inceputul fiecarei relatii de cuplu? Descopera ce factori prezic infidelitatea in cuplu, conform oamenilor de stiinta citati de Mind Body Green.

Un studiu publicat in Jurnalul de Personalitate si Psihologie Sociala a concluzionat ca exista niste factori ce determina sansele sa fii inselata in dragoste. Experimentul a fost facut pe un esantion de 100 de cupluri proaspat-casatorite si s-a ajuns la concluzia ca sansele sa fii inselata in dragoste depind de detasare: cu cat o persoana va lua privirea de la o persoana atragatoare, cu atat mai mici sunt sansele sa apara infidelitatea in cuplu.

Studiul a relevat faptul ca mai exista si alti factori interesanti ce determina sansele sa fii inselata in dragoste. Sansele sa fii tradata in dragoste sunt mai mari cu cat varsta este mai mica. Daca partenerii au o istorie a relatiilor pe termen scurt si daca exista o viata sexuala satisfacatoare (surpriza!) in cuplu, sansele infidelitatii cresc. Oamenii de stiinta sustin ca motivul ar fi asocierea pozitiva cu sexul.

Cum stii ca te va insela? Cercetatorii au mai facut si alte studii, analizand fizionomia persoanelor. Astfel, daca partenerul are fata mai degraba lunga decat lata, sansele sa fii inselata cresc. De asemenea, oamenii ce cauta mereu aventura, nou, adrenalina vor cauta si in relatie noutatea si senzatiile tari.

Psihoterapeutii citati de Mind Body Green spun ca multi oameni uita, de fapt, cat control au si daca intentiile lor sunt curate. Fie ca vorbim despre infidelitatea in cuplu, fie ca ne referim la alte arii conflictuale, oamenii nu realizeaza ca in loc sa reactioneze pe loc, impulsiv, pot sa isi aloce un moment in care sa aleaga un raspuns.

Pana la urma, scopul relatiilor de cuplu este sa existe o comuniune armonioasa, sanatoasa, bazata pe bucurie de a trai si de a iubi. Si daca scopul tau este sa obtii asta, defineste bine ce inseamna o relatie sanatoasa pentru tine, defineste-ti limitele. Astfel, vei fi mai in control decat crezi, indiferent de situatii, de impuls.

Citeste si: Iubitul te-a inselat: remedii impotriva sentimentului de tradare

Foto: Guliver