Viata in doi - cum il faci sa se implice mai mult in activitatile casnice

Viata in doi nu este mereu roz, mai ales daca v-ati mutat impreuna si aveti discutii despre cum sa impartiti activitatile casnice, scrie howstuffworks.com. Daca vrei sa-l faci pe partenerul tau sa te ajute mai mult cu treburile casei, poti sa apelezi la cateva trucuri simple.

Viata in doi nu trebuie sa fie o corvoada pentru voi, pentru ca sunt cateva solutii care va ajuta sa impartiti activitatile casnice.

Viata in doi – cum il faci sa se implice mai mult in activitatile casnice

1. Spune-i pur si simplu ca ai nevoie de ajutor cu treburile casnice

Barbatilor nu le place sa fie cicaliti sau presati, insa sunt momente in care poti avea rezultate bune daca mentionezi constant ca ai nevoie de ajutor cu treburile casnice. Nu trebuie sa iti fie teama sa-i spui ca vrei ca el sa stranga gunoiul, sa spele vasele dificile sau sa te ajute sa dai cu aspiratorul. In cele din urma, partenerul de cuplu se va conforma si se va implica mai mult in activitatile casnice.

2. Nu-ti fie teama sa-i faci reprosuri atunci cand este cazul

Partenerul de cuplu are tendinta sa lase foarte multe haine imprastiate prin casa, sa nu spele mereu vasele in care mananca sau sa faca dezordine? Nu trebuie sa iti fie teama sa ii spui ca acest comportament nu este firesc. Nu ezita sa vorbesti deschis cu el despre orice te deranjeza.

3. Lauda-i eforturile pe care le face

Partenerul de viata se implica mai mult in casa, se ofera sa faca curatenie in locul tau sau are grija sa curete locurile locurile mai dificile? Lauda-i eforturile pe care le face, il va motiva sa se implice si pe viitor si il va face sa se simta apreciat. Evita sa-i lasi impresia ca este normal ca el sa fie mereu responsabil.

4. Faceti schimb de responsabilitati

Daca vrei ca treburile casnice sa nu fie o corvoada pentru voi si totul sa fie mult mai usor, o alta solutie este sa faceti schimb de responsabilitati. Propune-i sa spele vase sau rufe in locul tau, iar tu ocupa-te de treburile pe care le face el in mod normal. Poate fi o solutie amuzanta, care va poate ajuta sa intelegeti de ce este important ca fiecare dintre voi sa isi faca bine partea.

5. Nu ati ajuns la o intelegere? Apeleaza la ajutor profesional!

Partenerul de cuplu nu este dispus sa isi ocupe timpul cu activitatile casnice si simti ca nu vei ajunge prea curand la o intelegere cu el? Poti sa apelezi la ajutor profesional, necesita un efort financiar, dar va poate salva relatia, cel putin pe moment.

Citeste si articolul: 10 locuri din casa in care trebuie sa faci curatenie de primavara!

Foto: Guliver