9 solutii ca sa faci sa vorbeasca un barbat care evita confruntarile.

Relatia cu un barbat care evita confruntarile poate fi extrem de dificila. Daca vrei sa il determini sa isi rezolve problemele, trebuie sa il faci sa vorbeasca. Dar nici asta nu e usor! E nevoie de multa rabdare!

Nu e deloc usor sa ai langa tine un barbat care evita confruntarile. Un astfel de barbat prefera sa fuga de probleme decat sa te rezolve si sa se intoarca cu spatele la tine, decat sa aiba o discutie constructiva. De cele mai multe ori, un barbat care evita confruntarile are o natura non-agresiva, e tacut si, eventual, introvertit. Asadar, cum il faci sa vorbeasca?

Cum sa te comporti cu un barbat care evita confruntarile

1 Fiecare lucru la timpul lui

Cand ai in fata ta un barbat care evita confruntarile, e bine sa iei fiecare lucru pe rand, este sfatul celor de la Lovepanky.com. Nu il invada cu mai mult de o problema odata, pentru ca o sa se sperie si o s-o ia in directia opusa. Da-i sansa sa rezolve cate un lucru pe rand inainte sa ii dai altceva de facut. Selecteaza problemele, pentru ca nu le poate face pe toate deodata!

2 Pregateste teme de discutie

Inainte sa initiezi o discutie cu un barbat care evita confruntarile asigura-te ca stii ce vrei sa ii spui! Acest lucru te va ajuta si sa ai un ton echilibrat in discutie. Nu e bine sa il iriti cu faptul ca nu stii ce sa-i spui. Fa-ti un plan, ca sa stii si cum sa il aduci inapoi la subiect, daca evita discutia.

3 Lasa-l sa decida

Lasa-l pe el sa decida cand veti avea discutia despre comportamentul lui evitant. Cum nu stii prin ce trece la job sau cat e de stresat in unele zile, e mai bine sa il lasi sa aleaga momentul potrivit pentru o discutie serioasa. In felul acesta, ii dai impresia ca poate controla lucrurile. Daca amana momentul, da-i cateva optiuni.

4 Alege un loc prietenos

Daca vreti sa aveti o discutie constructiva despre comportamentul lui, alege un loc confortabil in care sa vorbiti. Poate fi o cafenea, un parc sau camera de zi. E si mai bine sa il lasi pe el sa decida. Ideal ar fi sa alegeti un loc linistit, in care sa puteti vorbi normal.

5 Nu fi artagoasa!

Unui barbat care evita confruntarile nu ii plac conflictele si va face tot posibilul sa le evite. Asa ca tine minte in fiecare moment ca discutia trebuie sa fie constructiva, nu o lupta intre voi doi! Nu ridica vocea si incearca sa ramai calma.

6 Nu il acuza de nimic!

Nu juca jocul vinovatului si nu il acuza de nimic! Altfel, e o cale sigura prin care il vei face sa se inchida in sine. Nu il jigni si nu il provoca, pentru ca te va lasa balta in mijlocul discutiei si n-o sa rezolvi nimic.

7 Asculta-l cu atentie

Odata ce ai deschis discutia, asculta-l mai mult si vorbeste mai putin decat el. Afla ce are de spus si cere-i parerea despre cum ar vrea sa rezolve problema pusa in discutie. Fa-l sa vorbeasca!

8 Fii blanda, dar perseverenta

Tine cont de faptul ca, probabil, veti divaga mult de la tema principala a discutiei. E normal cand ai de-a face cu un barbat care evita confruntarile. Fii blanda, dar perseverenta.

9 Rabdarea e o virtute

E nevoie de multa rabdare in timpul tuturor confruntarilor, dar cu atat mai mult acum. Oricat de dificil ar fi, ai rabdare! Nu il lua peste picior si nu fi sarcastica. Cu cat esti mai politicoasa, cu atat vei avea mai mult succes.

FOTO: Guliver

Citeste si: Alerta, barbat imatur! Cum il recunosti si cum il schimbi.