Stereotipuri despre casatorie: este bine sa te mariti devreme?

Exista mai multe stereotipuri despre casatorie, primul fiind ca pasul cel mare ar trebui facut pana la varsta de 30 de ani. Chiar daca se spun foarte multe lucruri si exista niste “reguli de buna conduita”, cel mai bine e sa-ti asculti inima, nu gura lumii, scrie sheknows.com.

Cele mai multe stereotipuri despre casatorie sunt gresite, asa ca nu trebuie sa tii cont de ce spun alte persoane. Daca tu simti ca este momentul sa faci pasul cel mare, nu ezita. Nu trebuie sa ai 20 de ani cand te mariti si nici nu trebuie sa crezi ca pierzi ceva daca alegi sa te mariti dupa varsta de 30 de ani.

Stereotipuri despre casatorie: 6 teorii nejustificate

1. Cuplurile care se casatoresc repede au un motiv ascuns

Sunt persoane care nu primesc cu prea multa incantare sau bucurie vestea ca un cuplu se casatoreste devreme, iar de multe ori conceptia generala este ca partenera este insarcinata sau exista un alt motiv de “constrangere”.

2. Casatoriile la o varsta frageda sunt din interes

O alta conceptie, gresita de multe ori, este aceea ca persoanele care se casatoresc la o varsta frageda o fac din interes. Poate fi vorba despre o mostenire sau despre un interes al parintilor. In orice caz, sunt cupluri care aleg sa faca pasul cel mare din simplul motiv ca se iubesc.

3. Unele cupluri se casatoresc fara sa se gandeasca la consecinte

Sunt cupluri care sar peste etapa de logodna si nu stau prea mult pe ganduri. Chiar daca primesc sfaturi de la parinti, prieteni sau alte persoane apropiate si chiar daca sunt constiente ca aceasta decizie poate fi gresita, sunt cazuri in care isi incearca norocul. Si au un final fericit!

4. Persoanele care se casatoresc devreme isi sacrifica tineretea

Un alt stereotip legat de persoanele care se casatoresc devreme este acela ca ele isi sacrifica tineretea. Multi oameni sunt de parere ca o familie nu trebuie intemeiata la varsta de 20 de ani, pentru ca exista riscul ca obiectivele profesionale sa nu mai fie atinse prea usor. Totusi, sunt cazuri in care persoanele care au ales sa se casatoareasca devreme au avut un viitor stralucit impreuna.

5. Vrei sa te mariti devreme? Este posibil sa iti pierzi independenta

O alta conceptie gresita este aceea ca viata in doi, in special dupa casatorie, devine destul de plictisitoare. Acest lucru este gresit, pentru ca sunt cupluri care reusesc sa isi imparta timpul intre viata privata si viata profesionala sau sociala. Nu toate serile petrecute in doi se rezuma la seriale sau la alte activitati banale.

6. Cuplurile care se casatoresc pana in varsta de 25 de ani ajung sa divorteze

Tot pe lista cu stereotipuri despre casatorie se afla si discutiile legate de divort. Multi oameni sunt de parere ca persoanele care se casatoresc pana in varsta de 25 de ani ajung sa divorteze. Acest lucru nu este adevarat, din moment ce statistica spune ca succesul casniciilor este mai mare decat esecul. Majoritatea cuplurilor reusesc sa aiba o casnicie fericita toata viata, chiar daca s-au casatorit devreme.

Citeste si: Cele mai inspirate cereri in casatorie!

Foto: StockSnap.io