probleme sexuale in cuplu

Care sunt cel mai des intalnite probleme sexuale in cuplu? Daca partenerul nu te satisface sexual, afla ca nu esti singura. Un terapeut de cupluri dezvaluie cinci probleme in viata sexuala a pacientilor sai, pentru editorii Business Insider.

Odata ce te rutinezi in viata de cuplu, pot aparea probleme sexuale in relatie. Sexul poate deveni complicat si nu rar se intampla ca oamenii sa nu aiba o viata sexuala implinita.

Specialistii de la Business Insider au stat de vorba cu Rachel Susman, un consilier de cupluri din New York, pentru a afla care sunt cele mai intalnite probleme sexuale in cuplu. Ce poti face daca partenerul nu te satisface sexual? Descopera in randurile de mai jos!

Orice om poate avea probleme sexuale in cuplu. Partenerii sunt ocupati, intervine stresul cotidian sau nu mai exista intimitate. Uzura in relatie creeaza probleme chiar si acolo unde exista iubire si atractie reciproca.

Descopera care sunt cele mai intalnite probleme sexuale in cuplu si cum le poti depasi fara sa acumulezi frustrari si indoieli.

5 probleme sexuale in cuplu ce pot fi remediate

  1. Poti avea o viata sexuala implinita chiar daca tu si iubitul tau aveti nepotriviri de libidou

Aceasta este una dintre cele mai intalnite probleme sexuale in cuplu, conform terapeutilor. Un partener isi doreste sex mai mult decat celelalt si astfel se creeaza un dezechilibru ce duce la frustrari.

Pentru a remedia situatia, ambii parteneri trebuie sa depuna efort. Partenerul cu libido scazut trebuie sa constientizeze ce il retine. Partenerul care isi doreste sex mai mult trebuie sa aiba rabdare.

  1. Una dintre cele mai intalnite probleme sexuale in cuplu: partenerii nu mai fac sex deloc

In aceasta situatie, sexologii spun ca adesea partenerii de cuplu ce nu mai fac sex spun ca nu sunt tocmai deranjati de abstinenta. Ei afirma ca “ar trebui sa faca ceva in privinta asta” si cred ca “nu este normal”, dar nu se ingrijoreaza prea tare.

Terapeutii spun ca in astfel de probleme sexuale in cuplu este necesar sa se faca niste explorari. Cum erau partenerii la inceput? Aveau apetit sexual? Faceau mult sex la inceput? Ce fel de sex? Cat de des? Cum se simteau dupa sex?

In cazul in care cuplul a avut o viata sexuala implinita, este necesar sa se constientizeze ce a dus la schimbare. Daca si tu esti in acest caz, afla ca printer cauze se regasesc:

  • Stresul cotidian, care anuleaza libidoul

  • Ati devenit prea familiari unul cu celalalt

  • Va blocati energia sexuala

  • Ati astateptat atat de mult fara sex incat va este rusine unul de celalalt

  • Unul dintre parteneri are o aventura extraconjugala

Solutia, in acest caz, este pur si simplu de a face sex. Si de a constientiza cum a fost. Adesea partenerii isi aduc aminte ca sexul este placut si nu inteleg de ce s-au oprit. Cea mai buna abordare conform studiilor este sa va doriti sex de calitate, nu neaparat mai des.

  1. Daca pasiunea a disparut si partenerul nu te satisface sexual, poti remedia asta!

Declinul pasiunii si romantismului este una dintre cele mai vechi probleme sexuale in cuplu. Cu mii de ani in urma oamenii nu traiau atat de mult incat sa reziste perioade lungi cu acelasi partener.

Sexologii recomanda sa fiti creativi – tu si iubitul tau – pentru o viata sexuala implinita. Nu este nimic gresit daca in relatia voastra nu mai e pasiune. Ea se dezvolta si se mentine cu effort! Puteti incerca sa va programati “intalniri sexuale”.

S-au facut studii pe cuplurile din casatorii aranjate si s-a observat ca pasiunea fluctueaza in cuplu si ca nu este neparat un semn ca ceva nu functioneaza, atata timp cat partenerii au rabdare si dorinta de a reveni la pasiunea initiala.

  1. Ce poti face atunci cand nu sunteti interesati de a pune in aplicare fanteziile sexuale ale celuilalt

Daca ai anumite fantezii erotice, iar partenerul nu te satisface sexual, te vei simti frustrata, neinteleasa, neacceptata, neiubita. Aceasta este una dintre cele mai intalnite probleme sexuale in cuplu.

Este esential ca ambii parteneri sa se simta conofrtabil in a-si impartasi fanteziile sexuale si in a le incerca macar.

  1. Va doriti o relatie de cuplu deschisa? Cel mai bine este sa comunicati sincer

Din ce in ce mai multi oameni ajungi la psihoterapeuti si sexologi cu aceasta problema. Din ce in ce mai multi oameni regandesc limitele relatiilor lor.

Specialistii psihologi te sfatuiesc sa setezi reguli stricte daca vrei sa accepti o relatie deschisa. Gelozia poate interveni in astfel de cazuri, iar partenerii pot ajunge la despartiri traumatizante, daca nu seteaza reguli clare inca de la inceput.

Citeste si: De ce dispare pasiunea desi iubire inca mai exista

Foto: GULIVER