Cuplurile fericite vorbesc mult, despre lucruri profunde si amuzante.

Daca ai o relatie profunda cu iubitul tau, uita de conversatiile despre vreme. Cuplurile fericite vorbesc despre lucruri profunde si amuzante.

Ce secrete au cuplurile fericite? Tu si iubitul tau obisnuiti sa vorbiti despre vreme si ce sa intampla la job sau chiar povestiti despre chestiunile care va intereseaza cu adevarat? Un studiu publicat de Psychological Science sustine ca oamenii sunt mai fericiti cand petrec mai mult timp discutand pe teme relevante pentru ei, scrie Yourtango.com.

Realizatorii studiului au inregistrat convorbirile a 79 de studenti. Cercetatorii au diferentiat discutiile: de la cele despre vreme sau mancare pana la discutii filosofice, despre educatie sau religie. Subiectii care s-au declarat cei mai fericiti dedicau numai 10% din durata convorbirilor subiectelor banale. In schimb, cei mai nefericiti participanti la studiu alocau aproape 30% din timpul discutiilor unor teme lipsite de profunzime.

Unul dintre avantajele unei relatii serioase este acela ca poti vorbi pe orice subiect pe care l-ai evitat la inceput, cand de-abia va cunoscuserati.

5 teme de discutie pentru cuplurile fericite

1. Momentele stanjenitoare

Poti sa ii impartasesti iubitului cele mai ciudate momente prin care ai trecut in liceu? Nu trebuie sa iti fie teama de aceste detalii. Nu ar fi deloc surprinzator daca experientele lui sunt mai groaznice si mai amuzante decat ale tale.

2. Puncte de vedere politice

Ce parere ai despre alegerile care urmaza? Sau despre o lege controversata aflata in dezbatere? Nu trebuie sa fiti de acord in toate privintele, desi ar ajuta discutia. O relatie solida inseamna ca puteti sa va expuneti fiecare punctele de vedere fara sa luati personal parerile diferite.

3. Vorbiti despre temeri

Cand vorbiti despre temeri nu inseamna fobii legate de filmele SF. E vorba despre ingrijorarile si fricile tale cele mai mari. Ce te ingrijoreaza? Ce vrei sa imbunatatesti la tine? Care sunt sechelele tale din trecut? Cand discuti despre aceste lucruri iubitul tau te va intelege si te va sprijini. Iar asta va va intari relatia si mai mult.

4. Amintiri din copilarie

Intreaba-l pe iubitul tau cum era cand era mic. Isi facea repede prieteni? Cum se juca? Avea probleme la scoala? Amintirile din copilarie sunt amuzante si relaxeaza orice discutie. In plus, te ajuta sa intelegi cum partenerul tau a devenit omul de astazi.

5. Relatii trecute

Acesta este un subiect delicat pentru ca nimeni nu vrea sa auda cum partenerul din prezent a fost indragostit de altcineva. Dar fiecare are un trecut. Si e o diferenta intre a fi melancolic dupa trecut – sau dupa o persoana din trecut – si e altceva sa povestesti pur si simplu ce s-a intamplat.

Alte subiecte de discutie pe care le poarta cuplurile fericite sunt despre legaturile de familie ale fiecaruia, despre evenimente din prezent, viziunea asupra religiei sau subiecte mai relaxate, despre carti si filme si despre temele majore prezentate in acestea. Daca simti ca e momentul, poti vorbi cu iubitul tau si despre viitor. Asta nu inseamna neaparat sa faceti planuri de casatorie sau copii, ci despre dorinte, planuri si aspiratii.

Asa ca fa un ceai, asezati-va comod pe canapea si porniti o discutie sincera si relaxata. Fa-ti relatia mai fericita vorbind despre tot felul de lucruri pe care voi le considerati importante si profunde.

Acum ca stii felul in care cuplurile fericite vorbesc mult, afla si Secretele cuplurilor care se iubesc pana la adanci batraneti.

FOTO: istockphoto.com