cum sa te desparti de iubit barbat trist

Uneori nu ai de ales si trebuie sa rupi relatia cu partenerul tau chiar daca inca il iubesti. Dar cum sa te desparti de iubit fara sa-l ranesti?

Despartirile nu sunt niciodata ceva usor. Sunt cu atat mai dureroase cu cat inca mai aveti sentimente unul fata de celalalt. De ce sa te desparti de el cand inca il iubesti? Poate ca relatia nu iti face bine. Poate ca nici lui. Poate aveti o relatie toxica sau el are niste probleme pe care nu le mai poti suporta. Asta nu inseamna ca nu il mai iubesti, ci ca relatia iti face mai mult rau decat bine. Atunci iei decizia ca e mai intelept sa te desparti de el. Dar cum sa te desparti de iubit fara sa-l ranesti?

Cum sa te desparti de iubit – Inainte sa te desparti de el, pune-ti cateva intrebari

E cu atat mai dificil cu cat niciodata nu stii cum va reactiona partenerul tau, scrie lovepanky.com. In primul rand, ca sa eviti ca discutiile despre despartire sa se prelungeasca inutil, fii sigura ca asta vrei sa faci. Ca sa afli daca chiar vrei asta, pune-ti cateva intrebari: Ce vei face daca iti va cere o noua sansa? Crezi ca te vei razgandi in mijlocul discutiei? Esti doar furioasa pe el, sau chiar vrei sa rupeti relatia? Vrei sa iei mai intai o pauza?

Presupunand ca ti-ai raspuns la aceste intrebari si ca esti sigura ca vrei sa te desparti de iubit, apare urmatoarea problema: Cum faci ca despartirea sa fie mai putin dureroasa pentru el?

Cum sa te desparti de iubit – 8 pasi pentru o despartire mai usoara

Cum sa te desparti de iubit – 1. Nu il evita inainte sa te desparti de el

De obicei, atunci cand ti-ai propus sa te desparti de partenerul tau, devii distanta cu ceva timp inainte de discutia propriu-zisa. Iubitul tau merita sa stie ce se petrece, asa ca nu il evita. Spune-i adevarul. Ii poti spune ca nu esti fericita, dar nu ii intoarce spatele.

Cum sa te desparti de iubit – 2. Aminteste-ti motivele

Ca sa ii usurezi suferinta, trebuie sa ramai ferma in decizia pe care ai luat-o. Nu ii arata ca ai ezitari, nu te razgandi. Altfel, o sa il ranesti si mai mult. Ca sa ramai pe pozitie, aminteste-ti motivele pentru care ai decis ca e mai bine sa va despartiti.

Cum sa te desparti de iubit – 3. Pregateste discutia

Suna-l si spune-i ca vrei sa vorbiti. Daca locuiti impreuna, pregateste-l pentru aceasta discutie. Nu deschide subiectul in fuga, in timp ce luati cina. Nu trebuie sa ii dai mute detalii dinainte, ci doar sa ii spui ca este vorba despre relatia voastra. Intotdeauna discutia despre despartire trebuie sa aiba loc fata in fata. Fie ca e la tine acasa sau la un restaurant sau cafenea. Poate ca e mai usor pentru tine sa ii spui la telefon, dar e o insulta adusa relatiei voastre de dragoste de pana acum.

Cum sa te desparti de iubit – 4. Fara acuzatii inutile!

O despartire poate fi cu acordul amandurora sau sa vina doar din partea unuia. Oricum ar fi, nu ai de ce sa ii aduci tot felul de acuzatii. Mai ales ca inca tii la el si vrei sa te desparti de iubit fara sa il ranesti.

Cum sa te desparti de iubit – 5. Cum ii spui ca vrei sa va despartiti

Daca nu stii cum sa o faci si iti este greu, poti sa asterni cateva cuvinte pe hartie. Macar inceputul discutiei. Restul va veni natural. Incearca sa incepi asa: “E ceva ce voiam sa vorbesc cu tine de ceva timp. Imi pare rau, dar nu sunt foarte fericita in legatura cu modul in care decurge relatia noastra”. Bineinteles, el te va intreba ce tot spui si va fi confuz. Incearca sa ramai concentrata: “Ma gandesc de mult timp la asta si, desi am discutat despre diferentele dintre noi, lucrurile nu se imbunatatesc. Certurile ne fac pe amandoi sa ne simtim rau. Poate ca nu exista nicio cale sa continuam si ar fi mai bine sa acceptam acest lucru. Cred ca cel mai bine ar fi sa ne despartim. Desi ne iubim, e evident ca nu sunem fericiti in aceasta relatie”.

Cum sa te desparti de iubit – 6. Explica-i motivele

Evident, discutia nu se va opri in acest punct. Atunci cand te desparti de cineva, trebuie sa expui in detaliu toate motivele care te-au adus la aceasta decizie. Poate fi dureros pentru amandoi pe moment. Incearca sa nu il invinovatesti.

Cum sa te desparti de iubit – 7. Cum iesi din relatie

Odata ce ati purtat aceasta discutie pe un ton calm si amandoi ati cazut de acord ca e cea mai buna decizie, iesi in liniste din relatie. O sa ai sentimente contradictorii. Pe de o parte o sa te simti eliberata, pe de alta parte o sa te incerce niste sentimente de tristete. Stabiliti daca ramaneti prieteni sau daca va veti evita o perioada, pana cand va vindecati. Daca veti ramane prieteni, va fi in continuare dureros. In plus, riscati sa incercati o impacare. Cel mai bine ar fi ca, un timp, sa nu va mai vedeti deloc.

Si, daca vreodata ti se face dor de el, evita sa il suni sau sa ii scrii. Nu te va ajuta nici pe tine si, in mod sigur, nici pe el. Daca vrei sa te desparti de iubit fara sa-l ranesti, cel mai bine este sa o faci rapid si ferm, fara sa ai ezitari si fara sa te intorci la el cand iti este greu.

Acum, ca stii cum sa iesi dintr-o relatie care nu iti face bine fara sa iti ranesti iubitul, afla si Cum treci tu peste o despartire: 4 intrebari esentiale.