Stop joc - cand nu e bine sa pari greu de cucerit.

Daca esti anxioasa si greu ajungi sa te simti sigura pe tine intr-o relatie, nu e bine sa pari greu de cucerit ca sa atragi un barbat! De ce? Pentru ca cei atrasi de astfel de jocuri nu ti se potrivesc!

Sigur stii acest rol pe care il joaca femeile pentru a cucerii barbatii: sa incerci sa pari indisponibila si greu de cucerit si sa il lasi pe el sa faca toata treaba. Nu il suni si dorinta din el va creste. Pari ocupata mereu, ca sa il faci sa te vrea mai mult. Dar cand functioneaza aceasta tactica? Si, mai ales, e bine sa o folosesti mereu? Ce fel de barbati atragi cand o folosesti? Pentru ca nu e bine sa pari greu de cucerit oricand!

Mairi Macleod, doctor in filosofie, scriitoare si speaker pe teme legate de sex si atractie din perspectiva stiintifica, a scrie pentru Psychologytoday.com un articol pe tema “Cand nu e bine sa pari greu de cucerit”. Ea marturiseste ca a preocupat-o acest joc al cuceririi pe vremea cand era singura si a primit de la un prieten o carte despre cum sa cuceresti barbatii. Treptat, si-a dat seama ca nu e bine sa pari greu de cucerit in orice context, cu orice barbat.

Anxioasa si partenerul cu atasament evitant

“Da, daca arati ca esti increzatoare si ca nu ai nevoie de cineva, pare ca ai multe optiuni si ca esti o partida buna. Partea mai proasta este ca o sa le pari atragatoare tocmai barbatilor care nu vor sa-si asume un angajament. Sau, in limbajul psihologiei dezvoltarii, o sa ajungi sa fii cu cineva cu atasament evitant. Si, cand tu o sa vrei sa ii spui ca, de fapt, vrei o relatie mai serioasa, barbatul cu atasament evitant o sa o ia la fuga”, scrie ea.

Cele mai de succes cupluri sunt cele in care cel putin unul dintre parteneri se simte sigur emotional, pentru ca cel sigur pe sine nu se teme de atasament si angajament intr-o relatie. Ceilalti, cei cu atasament nesigur, sunt anxiosi, obsedati de relatii, se tem ca partenerul nu ii iubeste si joaca jocuri in relatie: isi evita partenerul si testeaza limitele relatiei.

Problema e ca persoanele cu atasament anxios cauta, inconstient, parteneri cu atasament evitant, spune Amir Levine, psihiatru si specialist in neurostiinta la Universitatea Columbia.

De ce nu e bine sa pari greu de cucerit

Asadar, cum poate o femeie care e putin anxioasa sa faca o alegere mai buna din punct de vedere amoros? E evident cine sunt barbatii siguri pe ei si stabili intr-o relatie, dar niciodata nu par prea interesanti. De ce? Pentru ca nu joaca jocuri emotioanale si nu poti sa te dai cu ei intr-un rollercoaster al emotiilor.

Persoanele anxioase se ataseaza repede, chiar si dupa o noapte. Daca te recunosti ca fiind o persoana anxioasa, e bine sa pastrezi putin distanta cand incepi sa te vezi cu un tip nou, incercand, in acelasi timp, sa iti dai seama daca ti se potriveste sau nu. Elimina de pe lista evitantii, pentru ca nu sunt pentru tine! Cum sa-i identifici? Daca nu le place cand ii intrebi ce vor de la o relatie, e clar ca nu sunt pentru tine!

De ce nu e bine sa pari greu de cucerit? Pentru ca in felul acesta ai cele mai mari sanse sa atragi un barbat cu atasament evitant, care de-abia asteapta o femeie care afirma ca “nu vrea o relatie”. Ca sa scapi din acest cerc al atractiilor distructive, cauta-ti un partener sigur pe el, care stie ce vrea.

Un partener sigur pe el te va invata cum sa comunici si cum sa construiesti o relatie.

Citeste si: De la A la Z – arta seductiei unui barbat pe care il vrei.

FOTO: Guliver