De ce barbatii nu se implica in relatii decat dupa mult timp.

Barbatii nu se implica in relatii nu pentru ca sunt insensibili, ci, de cele mai multe ori, de frica! Se tem ca, daca se arata vulnerabili, vor plati scump pentru asta!

Barbatii au o reputatie proasta, fiind mai putin inteligenti emotional. De cate ori nu ti s-a intamplat tie sau vreunei prietene sa dati de barbati indisponibili emotional? Adevarul e, insa, ca barbatii sunt mai greu de “citit” decat femeile. De ce tin barierele din jurul lor atat de sus cand incep o relatie? De ce barbatii nu se implica in relatii decat dupa mult, mult timp? Elitedaily.com a facut un articol pe aceasta tema folosindu-se de o intrebare adresata de un utilizator Reddit altor barbati “indisponibili emotional”. Raspunsurile lor, puse cap la cap, arata de ce barbatii nu se implica in relatii prea usor.

5 motive pentru care barbatii nu se implica in relatii repede

1 Le e teama de ce ai putea crede despre ei

Utilizatorul Reddit “Joerobo” crede ca un barbat nu se implica imediat pentru ca asteapta sa vada daca esti genul de femeie careia ii poate arata slabiciunile lui fara sa distruga dinamica relatiei. Ei considera ca cele mai multe femei nu sunt destul de mature ca sa le inteleaga partea vulnerabila, mai ales daca au avut experiente proaste in trecut.

2 Le e teama de despartire

Barbatii nu vor sa aiba de-a face cu o despartire si ar face aproape orice sa evite asta. Asa ca prefera sa fie detasati intr-o relatie cat mai mult timp, ca sa nu aiba de suferit.

3 Femeile se arata dezgustate de emotiile lor

Ultilizatorul “PizzaBud11” spune ca secretul unei relatii este sa “tii totul in tine pana la moarte”. El marturiseste ca a plans in fata unei femei, dar aceasta s-a comportat ciudat, ca si cand ar fi fost dezgustata. El a suferit, mai ales ca facuse un efort urias sa se deschida in fata ei, si a decis sa nu se mai implice sau, in orice caz, sa nu isi mai arate emotiile in fata viitoarelor partenere.

4 Au fost raniti pentru ca si-au deschis inima

Barbatii nu se implica in relatii si pentru ca – cei mai multi – au fost raniti in relatiile anterioare. Unii ajung chiar sa nu mai iasa cu tipe sau sa nu intre in relatii noi, de teama ca vor fi raniti. Un alt utilizator spune ca a decis sa nu lase garda jos pentru ca mai multe femei l-au parasit dupa ce a facut acest lucru.

5 Recompensa nu merita sa-ti asumi riscul

Cei mai multi barbati sunt de parere ca, daca lasa garda jos si se implica, pana la urma vor fi “pedepsiti” de femeile cu care incearca sa construiasca o relatie.

FOTO: Guliver

Citeste si: Barbati de evitat. Mai bine singura decat cu unul ca ei!