relatie de cuplu sanatoasa

Pana si mesajele pe care i le trimiti iubitului pot demonstra daca esti intr-o relatie de cuplu sanatoasa. Felul in care doi parteneri comunica poate demonstra daca exista intimitate emotionala, chimie, incredere.

Daca esti intr-o relatie de cuplu sanatoasa, partenerul te va anunta cand nu mai poate continua o discutie via mesaje, cand dispare de langa telefon, deci nu te va lasa sa astepti degeaba.

Un partener preocupat de tine te va intreba cum este ziua ta, isi aminteste conversatiile anterioare si este chiar tandru via sms.

La polul opus, daca nu esti intr-o relatie de cuplu sanatoasa, iubitul iti va trimite mesaje scurte, de un cuvant, doua. Nu va fi interesat de activitatile tale si te va contacta doar pentru a face planuri de intalnire.

Daca te intrebi care sunt obiceiurile sanatoase pe care un partener de cuplu cu potential le are atunci cand trimite un mesaj, citeste ce au de spus editorii de la Elite Daily:

  • Esti intr-o relatie de cuplu sanatoasa daca nu va trimiteti mesaje obsesiv

Mesajele trimise toata ziua pot fi simpatice la inceputul relatiei. Insa, in timp, devin un indicator de codependenta si nu de interes afectiv.

Daca cineva te contacteaza mereu, non-stop, trebuie sa fie tare plictisit, nu? Nu are hobby-uri? Nu are job? De ce trimite mesaje incontinuu?

Sigur, este important sa va trimiteti mesaje, daca sunteti intr-o relatie, insa excesiv va duce la o forma falsa de atasament care nu este bazata pe contact emotional autentic. Totul trebuie facut cu moderatie!

  • Aveti o relatie de cuplu sanatoasa daca amandoi initiati conversatiile

Daca tu esti mereu persoana care initiaza coversatiile, tu esti singura care trage “la caruta” relatiei voastre. Intr-o relatie de cuplu sanatoasa, ambii parteneri deschid discutii in mod egal.

Daca tu ii scrii o “nuvela”, iar el raspunde cu “ok”, nu e cazul sa te gandesti ca vrea o relatie serioasa. Si, de asemenea, e cazul sa nu te apuci de romane.

  • Daca dialogurile voastre au profunzime emotionala, sunteti intr-o relatie de cuplu sanatoasa

Daca partenerul de cuplu nu te intreaba niciodata ce mai faci, e un semn ca nu il intereseaza. Daca te contacteaza doar ca sa faceti planuri de iesit in oras, daca te contacteaza doar sa-ti spuna ce s-a mai intamplat in viata lui, scapa de el! Chiar daca este minunat cand sunteti impreuna!

Textingul poate ajuta o relatie, insa daca nu exista niciun fel de raport via sms, atunci cum mentineti intimitatea cand nu sunteti impreuna? Pana la urma, e necesar sa puteti relationa si la telefon, pe retelele de socializare sau via sms.

  • Daca nu reformulezi sau nu te indoiesti mereu de ce ai scris, esti intr-o relatie de cuplu sanatoasa

Daca de fiecare data te intrebi daca ai scris bine, nu esti intr-o relatie autentica. Pentru ca iti este teama sa te exprimi asa cum esti. Sau pentru ca simti nevoia sa supra-compensezi cu cele mai simpatice, sexy sau amuzante mesaje.

Intr-o relatie adulta, cu iubire reciproca, nu te indoiesti cand scrii ceea ce gandesti via sms. Daca ai incredere in tine si daca ai stima de sine, nu vei pune atata presiune pe ceea ce va zice sau gandi iubitul. Si nu stai sa te gandesti cum va reactiona.

Citeste si: 10 pasi pentru o comunicare mai buna in cuplu

Foto: Guliver